Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Galerie foto: Cum arată astăzi fosta clădire a Liceului Pedagogic

Galerie foto: Cum arată astăzi fosta clădire a Liceului Pedagogic

Un sibian a surprins, într-o galerie de fotografii, imagini dezolante reprezentând fosta clădire a Liceului Pedagogic, din centrul orașului. Clădirea ar fi trebuit să intre în reabilitare încă de anul trecut, însă lucrurile nu par să avanseze.

În luna aprilie a anului 2019, proiectul de reabilitare a clădirii fostei mănăstiri a maicilor Ursuline, dar și cea în care și-a avut sediul Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, era pe un drum optimist. Din păcate însă, planurile se pare că s-au oprit, iar clădirea a continuat să se degradeze. Așa se face că astăzi, în fotografiile publicate pe Facebook de un sibian, fostul Pedagogic este greu de recunoscut. Mici elemente care le-au rămas în amintire foștilor elevi și tuturor celor care au trecut pe acolo în anii săi de funcționare sunt singurele care atestă faptul că acolo, cu mulți ani în urmă, a fost un liceu.

fostul pedagogic8

Cele câteva zeci de fotografii publicate reprezintă atât foste săli de clasă, cât și holurile liceului și curtea interioară, acoperită în cea mai mare parte de verdeață. Pe ziduri încă rezistă picturile din acele vremuri, iar pe alocuri se regăsesc și câteva elemente de graffiti, cel mai probabil apărute după ce liceul și-a schimbat locația.

fostul pedagogic6 fostul pedagogic4

Spațiul, care a aparținut primăriei, a fost retrocedat în 2003, iar noii proprietari, Arhiepiscopia Romano – Catolică din Alba Iulia, au mai lăsat elevii să învețe acolo până în toamna lui 2011, când clădirea a devenit nelocuită și a ajuns să se degradeze încet-încet.

fostul pedagogic2

În anul 2012, la 9 ani după retrocedarea clădirii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de către Primărie, situația imobilului încă era neclară, iar specialiștii atenționau că aceasta va degrada dacă nu se va interveni la ea. Între timp, s-a găsit și o posibilă viitoare utilitate pentru aceasta - hotel și restaurant - însă nici în 2019 nu s-a avansat prea mult de la vorbe la fapte.

Puteți vedea toate fotografiile accesând link-ul de mai jos:

fostul pedagogic7 fostul pedagogic5 fostul pedagogic1 fostul pedagogic fostul pedagogic9 fostul pedagogic12 fostul pedagogic10

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

seamana cu tribunalul de pe victoriei din 2009 cladirei de fala ,afeceti ,falimente,neimplicarea primariei,cj, etc da de facut ioc sa vedem ce vor mai mintii in campanie unii sau altii vom face,vom drege,cladiri iubite,monumente sibiene etc
Raspunde

Eu, sibianul de 55 de ani

Acum 3 ani

Deci, ca să înțeleg și eu. Clădirea aceea superbă nu este nici măcar încuiată???? Va ajunge fără doar și poate adăpost pentru oamenii străzii. Așa ne păstrăm valorile orașului, așa le vom avea. Ne mertăm soarta.
Raspunde

gigi

Acum 3 ani

Mai mare rusinea pt toti cei implicati! Ati inghesuit liceul intre blocuri, intr-o zona si asa supraaglomerata, suprapopulata! Masuri luate fara pic de creier!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Dezolant si rușinos, aceasta cladire arata incapcitatea autorităților locale de a gestiona problemele orașului iar toate partidele au partea lor de vina pentru ca nu s-au implicat deloc.
Raspunde

hop

Acum 3 ani

bravo ,ati distrus-o !
Raspunde

Tichindelean Virginia

Acum 3 ani

Mare pacat! E liceul in care au invatat baietii mei! E o crima sa lasi un asemenea ansamblu de cladiri, in centul istoric sa se degradeze! Banuiesc ca sunt obligatii si pentru proprietari, primaria trebuia sa intervina!
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 3 ani

Schade !
Raspunde

Cetățean vigilent

Acum 3 ani

Una dintre retrocedările de "succes" din Sibiu.
Raspunde

Ombladon 420

Acum 3 ani

daca era retrocedata catre BOR si o lasau sa ajunga in halul asta erau 100 de comentarii cu hate la articol!
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

Eu cred ce este lasata intentionat sa se degradeze... O vor demola pe motiv ca este o ruina periculoasa si, in locul ei, se va inalta un falnic hotel sau un ansamblu de locuinte de fite... Legea romaneasca a retrogedarilor - o rusine pentru toate tarile din fostul bloc comunist !
Raspunde

ADRIANA

Acum 3 ani

Rușine,rușine ............A fost un liceu cu renume.Ar trebui să se vadă cum a fost retrocedat și cine are interesul să se darâme.
Raspunde

Me

Acum 3 ani

A fost retrocesata bisericii greco catolice . Astia isi bat joc de cladire . Daca nu pot sa o intretina ., sa o cedeze macar statului inapoi. Ma doare sufletul cand vad in ce hal a ajuns scoala si liceul in care am invatat acum 50 ani !! Rusine !!
Raspunde

@@@

Acum 3 ani

Bisericii greco-catolice sau romano-catolice?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus