Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Știrile zilei - 8 iunie

Știrile zilei - 8 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Administrația locală a scos la licitație execuția unor lucrări suplimentare pentru viitorul parc Tilișca, lucrări care să dureze maxim o lună. Pentru evaluarea eventualelor oferte depuse, Primăria Sibiu estimează că are nevoie de șase luni, bugetul necesar acestor lucrări fiind aprobat din aprilie. 

La trei ani de la lansarea primei proceduri în vederea reabilitării clădirii fostului orfelinat Terezian, Primăria Sibiu a decis să schimbe destinația ansamblului clasat drept monument istoric de importanță națională. Nu vor mai fi amenajate spații pentru activități culturale, ci pentru învățământ. Primăria estimează la 5 milioane de euro lucrările pentru acest spațiu.

Mâine încep lucrările de consolidare pe Valea Oltului, în apropiere de localitatea Boița. Se estimează că lucrările vor dura aproximativ 6 luni. Importanța acestor lucrări este dată de faptul că acest sector de drum va face legătura DN7 cu secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu – Pitești.

Motorina a trecut de un nou prag psihologic, a trecut astăzi de 9 lei. Era 7.93 în seara în care o grămadă de șoferi s-au înghesuit la pompele benzinăriilor, panicați de mesajele din social media. În contextul actual, șoferii spun că sunt nemulțumiți pentru că au ajuns să plătească chiar și dublu față de cât scoteau din buzunar pentru un plin

Dacă sunteți mai degrabă fani ai bicicletei decât ai mașinii, Muzeul Astra tocmai ce a prelungit programul de mers cu bicicletele pe aleile muzeului. De asemenea, a fost introdus un program special destinat familiilor cu copii cu vârsta până în 14 ani, care pot da o tură cu bicicleta între orele 8 și 20.

Cryptomonede în valoare de peste 110 milioane de dolari au dispărut din mai multe portofele virtuale din rețeaua Elrond, dezvoltată la Sibiu în urma unui atac cibernetic. Aplicația Maiar a redevenit astăzi funcțională.

Antrenorul echipei AFC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, susține într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a echipei că nu s-a conturat în întregime lotul cu care echipa se va întoarce în prima Ligă, însă, din punctul său de vedere, ar miza pe jucători români.

Sibianca Tabita Teușan a reușit, la 20 de ani, să obțină cel mai bun rezultat al carierei ei sportive. Tânăra a participat la Campionatele Internaționale ale României, unde a scos cel mai bun timp la proba de atletism, 800 de metri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 415

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus