Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Știrile zilei - 5 iulie

Știrile zilei - 5 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • Noul spital județean va costa 595 de milioane de euro potrivit anunțului de intenție referitor la licitația de construire și dotare a clădirii. Costul a crescut cu 175 de milioane de euro față de momentul studiului de fezabilitate realizat în urmă cu doi ani. De asemenea, autoritățile promit lansarea unei platforme on-line unde sibienii vor putea face un tur virtual al viitoarei instituții medicale.
  • Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a anunțat astăzi că va candida pentru un nou mandat în fruntea județului. De asemenea, FDGR își caută un candidat la funcția de primar care să intre în competiția în care, cel mai probabil, vor participa Adrian Bibu și Nicu Ștefănuță.
  • Nouă autobuze electrice urmează să fie puse în circulație pe traseele 5 și 13. Autobuzele au o autonomie de 105 km cu fiecare baterie plină, trei uși duble de acces, o lungime de 12 metri și 82 de locuri pentru pasageri fiecare. Primul dintre ele a și sosit la Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute.
  • Primăria Porumbacu de Jos vrea să construiască o nouă pistă de biciclete care să lege satul Porumbacu de Sus de zona turistică unde se află parcurile tematice Castelul de lut – Valea Zânelor și Povestea Calendarului. Aceasta este una dintre cele mai căutate zone turistice din județul Sibiu iar o asemenea investiție ar însemna, cu siguranță, un mare plus.
  • Mai multe autobuze pentru cei care vor să viziteze Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului este una dintre soluțiile găsite de managerul muzeului, Ciprian Ștefan. Deși sunt multe locuri de parcare în preajma muzeului, sunt totuși insuficiente în sezonul de vară, când numărul de turiști crește considerabil, iar o frecvență mai mare a autobuzelor ar ajuta la decongestionarea zonei.
  • 451 de dascăli sibieni acordă meditații „fiscalizate” în Sibiu. În 2008 doar 116 profesori își declarau meditațiile la venituri.
  • O vedem zilnic așezată pe un scaun cu o chitară în mână, cântând de cele mai multe ori piese vechi românești. Într-un loc aglomerat după-amiezile și mai liber diminețile, pe porțiunea dintre Teatrul Național Radu Stanca și Hotel Continental, Ana Gabriela Dandeș își petrece patru-cinci ore pe zi cântând la chitară și voce, câștigându-și astfel existența. 
  • În ciuda Festivalului Internațional de Teatru, numărul turiștilor străini din municipiu este mic, semnalează proprietarii de apartamente închiriate în regim hotelier. Problema e sesizată și de organizatorii de evenimente, dar și de Asociația Județeană de Turism (AJT) Sibiu. Este vizibilă descreșterea numărului de turiști străini pentru că aproape 90% din rezervările hoteliere sunt făcute de turiști români.
  • Jurnalistul și producătorul de film documentar, Radu Scutea, este noul președinte interimar al organizației județene a PMP Sibiu. Ion Ariton, fost senator si ministru al economiei, care a condus organizația sibiană a PMP în ultimii ani, a fost ales vicepreședinte pentru Regiunea Centru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 389

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus