Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Știrile zilei - 6 iulie

Știrile zilei - 6 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • Dacă viitorul Spital Clinic Județean va arăta așa, cele 595 de milioane de anunțate recent ca estimare de nu mai par atât de multe. Turul virtual, accesibil pe site-ul Consiliului Județean, prezintă în 360 de grade un salon pentru pacienții adulți sau pentru cei minori, cum este gândită o cameră de relaxare pentru personal, un cabinet de consultații, o sală de tratamente ori una de vizită și multe alte detalii.
  • Iași, Craiova, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara au primării care, în perioada 2007 – 2016, au atras de mai bine de cinci ori mai multe fonduri europene nerambursabile decât Primăria Sibiu. Sibiul este codaș la fonduri europene pentru că sibienii aduc suficienți bani în bugetul local.
  • Din 1 septembrie se vor schimba foarte multe în întreg sistemul de educație. Intră în vigoare noul regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Prima schimbare majoră, adio, fondul clasei. Părinții nu vor mai putea strânge bani la comun iar elevii nu vor mai putea fi exmatriculați. Despre alte modificări, în articol.
  • 53.000 de clienți au trecut pragul Băii Neptun în primul an de la redeschidere. Baia Populară chiar a devenit o bijuterie a orașului, un spațiu foarte modern și cu mult bun gust.
  • Medicii infecționiști sibieni apreciază că la final de august, început de septembrie, ne vom confrunta cu un nou val Covid, al șaselea. 21 de pacienți internați în spital cu covid, 7 dintre ei fiind copii.
  • Municipiul Sibiu este foarte generos cu elevii care au luat nota 10 la Bac sau la Evaluarea Națională. Sibiul premiază nota perfectă cu o sumă dublă de bani față de Cluj sau de Ploiești. Pe de altă parte, la Târgu Jiu 10-le 10.000 de lei, ceea ce sunt cam multe zerouri pentru o propoziție.
  • Cei 20 de polițiști acuzați de producerea a peste 190 de infracțiuni de luare de mită au fost trimiși în judecată. Totul a pornit de la un denunț venit de la o persoană căreia i s-a solicitat să sponsorizeze echipa de fotbal a Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 455

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus