Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Știrile zilei - 5 octombrie. Plantă otrăvitoare în parc, cursuri pentru șoferii de pe ambulanțe, pe contrasens la ieșirea de pe autostradă

Știrile zilei - 5 octombrie. Plantă otrăvitoare în parc, cursuri pentru șoferii de pe ambulanțe, pe contrasens la ieșirea de pe autostradă

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 5 octombrie

Plantă otrăvitoare în parcul din Valea Aurie

Fără să știe, copiii din cartierul Valea Aurie se cațără zilnic într-un arbust otrăvitor. Planta este protejată prin lege și primăria atrage atenția părinților că trebuie să fie atenți cu copiii lor. Taxus Baccata, cunoscută popular ca Tisa, este o specie toxică în întregime, frunzele și scoarța conțin taxină.

Cursuri pentru șoferii de pe ambulanțe

80 de angajați ai Serviciului de Ambulanță vor face un curs de conducere preventivă. Cursurile au rolul de a preveni eventualele incidente în trafic dar și de a proteja mașinile care sunt folosite în regim de urgență.

A murit Fred Nuss

Fotograful sibian Fred Nuss a murit în această dimineață. Fred Nuss a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, în anul 2020, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”. Dumnezeu să-l odihnească!

Cercul Militar se modernizează

Ministerul Apărării oferă 1,6 milioane de lei în licitație publică pentru studiile de proiectare a investiției ”Lucrări de intervenție la pavilionul A – cămin militar din cazarma 1548 Sibiu”, sediul Cercului Militar. Se dorește modernizarea întregii clădiri, de la hidroizolație până la refacerea acoperișului.

Iohannis, primarul limitat al României

Sibiul are enorm de multe lucruri pentru care ar trebui să-i mulțumească primarului Klaus Iohannis. Însă România, nu. Un editorial de Alin Bratu.

Pe contrasens, la ieșirea de pe autostradă

O mașină a fost surprinsă circulând pe contrasens la ieșirea de pe autostradă pe drumul spre Cisnădie. Zona este marcată cu mai multe indicatoare rutiere, în unele cazuri creând confuzie între șoferi.

Studiu de prefezabilitate pentru Observator

Firma Pure Architecture va realiza studiul de prefezabilitate pentru Observatorul Astronomic de la Păltiniș. Proiectul a fost pornit de Primăria Rășinari împreună cu Palatul Copiilor. Studiul de prefezabilitate costă 75000 de lei.

Se reabilitează Prefectura

60 de milioane de lei vor costa lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Instituția Prefectului Sibiu. Banii vor fi alocați de către Guvern. Clădirea a fost construită în anul 1880.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus