Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Știrile zilei - 15 decembrie. S-a deschis traficul pe Sibiu-Boița, PNL Sibiu a blocat cumpărarea terenului de la Tursib pentru un campus universitar, accident grav pe centura Sibiului

Știrile zilei - 15 decembrie. S-a deschis traficul pe Sibiu-Boița, PNL Sibiu a blocat cumpărarea terenului de la Tursib pentru un campus universitar, accident grav pe centura Sibiului

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 15 decembrie:

S-a deschis traficul pe Sibiu- Boița

Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești au fost deschiși. De astăzi se circulă pe 13 kilometri de autostradă între Sibiu și Boița. Construcția acestei secțiuni de autostradă a beneficiat de finanțare din fonduri europene (POIM 2014-2021) în valoare de 612,65 milioane lei, fără TVA.

PNL Sibiu a blocat cumpărarea celor 2,7 ha de la Tursib pentru un campus universitar

Proiectul de hotărâre pentru achiziționarea cu nouă milioane de euro a unei suprafețe de peste 27.000 de mp din fosta autobază Tursib de pe Calea Dumbrăvii nu a trecut de Consiliul local: reprezentanții PNL s-au abținut, blocând achiziția.

Fost primar sibian, dat pe mâna procurorilor de ANI

Fostul primar al comunei Micăsasa, Sorin Vasile Popa, a fost dat pe mâna procurorilor de către Agenția Națională de Integritate. În cazul său a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce s-au descoperit indicii care arată că, folosindu-se de funcția de primar, a favorizat patru membrii ai familiei în închirierea de terenuri. 

Protest spontan la Serviciul de Probațiune Sibiu

Sub genericul „Injustiție în Justiție!”, angajații Serviciului de Probațiune Sibiu au organizat joi o acțiune de protest prin care și-au încetat temporar activitatea cu publicul și au pichetat sediul serviciului.

Sibiul, premiat pentru excelență în transportul public și mobilitate

Asociația municipiilor din România a considerat că, în acest an, Sibiul merită distins pentru investițiile realizate în mobilitate urbană. La ridicarea premiului, primarul Astrid Fodor a promis continuarea investițiilor pentru facilitarea deplasării cu bicicleta.

Accident grav pe A1, în apropiere de ieșirea spre Aeroport și Cristian

Un accident grav a avut loc joi după amiaza pe autostrada A1, pe centura Sibiului. Șoferul unui ansamblu tir condus spre Nădlac a pierdut controlul direcției de deplasare,  a lovit glisiera mediană și s-a  oprit pe contrasens. Conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, a decedat.

Sibiul mai face un pas spre transportul metropolitan

Primăria Sibiu anunță obținerea finanțării pentru achiziția a 36 de autobuze electrice destinate transportului metropolitan pentru Sibiu și cele 9 localități periurbane. În acest sens a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene.

Braconieri din Vâlcea prinși în județul Sibiu cu peste 300 de kg de pește din Târnava

Polițiștii din Copșa Mică au oprit noaptea trecută în trafic o mașină în care au găsit peste 300 de kilograme de pește braconat din Târnava. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că cei doi bărbați ar fi recoltat peștele cu plasele din localitatea Brateiu, din zona denumită popular ”Târnava Moartă”.

Căminul pentru vârstnici Dr. Carl Wolff a lansat o carte de rețete și povești

La Căminul pentru vârstnici Dr. Carl Wolff a avut loc astăzi lansarea unui proiect cu totul și totul special. Este vorba despre cartea de rețete „Bunica gătea, bunicul savura”, în care sunt trecute rețete date de o parte dintre locatarii căminului. Este un proiect de suflet al celor implicați, cartea nefiind una obișnuită, doar cu rețete, ci și cu fărâme din povestea celor care au dat rețetele.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus