Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Știrile zilei - 14 martie. Peste 5 milioane pentru Fabrica de Cultură * Implanturi cardiace gratuite la Județean * Tone de gunoi de vaci aruncate pe malul râului

Știrile zilei - 14 martie. Peste 5 milioane pentru Fabrica de Cultură * Implanturi cardiace gratuite la Județean * Tone de gunoi de vaci aruncate pe malul râului

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

5.3 milioane de euro pentru Fabrica de Cultură

Administratorul judiciar al Construcții SA a scos la licitație terenul și construcțiile în care a fost amenajată Fabrica de cultură, spațiu utilizat în ultimii ani de către Teatrul național ”Radu Stanca” din Sibiu. Primul termen al licitației e pe 28 martie. Detalii aici.

Gunoiul vacilor de pe Hârtibaci aruncat pe malul râului

Una dintre cele mai mari ferme din județul Sibiu a depozitat la începutul acestei luni o cantitate uriașă de gunoi de grajd pe malul unui curs de apă, pe Valea Hârtibaciului. Sesizarea a ajuns la Garda de Mediu. Detalii aici.

Dispozitivele cardiace se implantează gratuit la Spitalul Județean

La Spitalul Clinic Județean Sibiu, Prefectura Sibiu a anunțat marți apariția unui nou focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie din județul Sibiu, motiv pentru care Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a aprobat un plan de măsuri pentru a preveni extinderea bolii.pacienții cu afecțiuni cardiace cronice pot beneficia gratuit de proceduri de implant al stentului, acestea fiind decontate prin programul național finanțat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. De implant gratuit de stent pot beneficia pacienții asigurați și care sunt diagnosticați cu afecțiuni cardiovasculare. Detalii aici.

Locuri nefolosibile pe Stadionul Municipal

Spectaculosul Stadion Municipal, inaugurat în luna decembrie a anului trecut, este o arenă pe măsura unui oraș de pretențiile Sibiului dar e departe de a fi perfect. Unul dintre fanii sibieni a prins niște locuri oribile la meciul din weekend, dintre FC Hermannstadt și FCU Craiova. Detalii aici.

Un nou focar de septicemie la o păstrăvărie din județul Sibiu

Prefectura Sibiu a anunțat marți apariția unui nou focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie din județul Sibiu, motiv pentru care Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a aprobat un plan de măsuri pentru a preveni extinderea bolii. Detalii aici.

Specialiști de la ULBS, implicați în salvarea păstrăvului mediteranean din sudul Italiei

După cinci ani, un proiect finanțat de Uniunea Europeană în Molise, regiunea din Italia vecină cu Napoli și Foggia, a salvat populația de păstrăzi mediteraneni pe râurile Volturno și Biferno, relatează presa italiană, iar parte din proiect au fost și profesori de la Facultatea de Științe a Universității Lucian Blaga. Detalii aici.

Ce părere aveți despre patrimoniul, festivalurile și viața culturală a Sibiului?

În cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este în desfășurare un studiu prin care autorii vor să cunoască opiniile comunității locale față de patrimoniul cultural (material și non-material), festivalurile și viața culturală a Sibiului. Studiul are loc în cadrul unui proiect mai amplu, care are ca obiectiv inclusiv reducerea decalajului care încă desparte ULBS de universitățile din alte state membre. Detalii aici.

Școala Nicolae Iorga începe să prindă formă

Lucrările la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” și la sala de sport au evoluat, potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu. Corpul nou de clădire, cu parter și 2 etaje a fost complet ridicat anul trecut. Înainte de intrarea în sezonul rece au fost montate geamurile și ușile exterioare astfel că s-a putut lucra și se continuă finisajele interioare. Detalii aici.

Bani pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din Dealul Dăii

Primarul Sibiului anunță că instituția a obținut finanțarea pentru construcția celui de-al doilea centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, care va fi amenajat în Dealul Dăii. Investiția se apropie de 33 de milioane de lei, iar până la începerea construcției propriu-zise urmează să fie demarate procedurile de achiziție. Detalii aici.

FCH pierde avantajul terenului propriu în play-out

FC Hermannstadt a încheiat sezonul regulat pe locul 13 în urma egalurilor înregistrate de FC Botoșani și Chindia Târgoviște, principalele contracandidate la locul ce oferă avantajul terenului propriu în play-out. Astfel, sibienii vor juca doar patru din cele nouă partide din play-out pe teren propriu iar restul de cinci în deplasare. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus