Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Știrile zilei - 16 martie. Șpăgile unui vechi polițist * Oltul scăzut pentru lucrări, pești morți pe mal * Spațiu verde în centru la Târgul de Paști

Știrile zilei - 16 martie. Șpăgile unui vechi polițist * Oltul scăzut pentru lucrări, pești morți pe mal * Spațiu verde în centru la Târgul de Paști

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Șpăgile unui vechi polițist

Ionel Avram, în vârstă de 50 de ani, a fost polițist timp de 28 de ani în Agnita, unde a ajuns agent șef principal. Luna aceasta el a fost condamnat, pe fond, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a procurorii i-au întocmit dosar pentru fapte de corupție: accepta sau cerea diferite produse, alimentare în special, în schimbul unor servicii în afara legii, de față cu fiul său minor. Detalii aici.

Oltul scăzut pentru lucrări, pești morți pe mal

Mai mulți sibieni ieșiți în cursul zilei de miercuri la pescuit au constatat că în aval de hidrocentrala de la Racovița, debitul râului Olt este foarte scăzut. Pescarii au filmat numeroase cazuri în care peștii au rămas pe uscat, mulți murind, imaginile ajungând ulterior la conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu. Detalii aici.

Spațiu verde în centru la Târgul de Paști

Ediția din acest an a Târgului de Paști va avea loc în perioada 7-18 aprilie și, pe lângă elementele tradiționale cu care ne-a obișnuit, vine cu o premieră: un spațiu verde generos amenajat în Piața Mare pentru relaxarea trecătorilor. Detalii aici.

Carosabil deteriorat pe banda dedicată autobuzului de pe Calea Cisnădiei

Tursib va sesiza Comisia de circulație din cadrul Primăriei Sibiu cu privire la calitatea carosabilului de pe străzile din oraș. Este vorba despre asfaltul de pe banda dedicată transportului public de pe Calea Cisnădiei. Detalii aici.

S-a deschis punctul de ridicare comenzi IKEA 

Cel de-al șaptelea punct de ridicare comenzi IKEA a fost deschis joi, la ora 10:00, în Sibiu, anunță reprezentanții IKEA printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului. Detalii aici.

5 oferte pentru tronsonul 1 din autostrada Sibiu - Făgăraș

S-au depus cinci oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a tronsonului 1 din autostrada Sibiu - Făgăraș, anunță joi Cristian Pistol, director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acest tronson va lega Avrig - Mârșa (DJ105G) de Autostrada Sibiu – Pitești, la Boița. Detalii aici.

Restricții de trafic pe malul Cibinului pentru repararea trotuarului

Primăria Sibiu a transmis joi o informare prin care anunță restricții de trafic pe strada Cibinului, vreme de peste trei săptămâni, între 20 martie și 12 aprilie. Detalii aici.

Al șaselea concurs pentru angajarea directorului general la DGASPC

La cel de-al șaselea concurs organizat în ultimii aroape doi ani pentru ocuparea postului de director general al Direcției generale de Asistență socială și Protecția copilului Sibiu s-au înscris cinci candidați. Postul este vacant din vara anului 2021. Detalii aici.

“Software-ul este viitorul industriei automotive”, șeful Continental România

Compania Continental România anunță că a investit aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2022. În Sibiu Continental este cel mai mare angajator, iar la nivel național a depășit 19.000 de angajați. Detalii aici.

Dosar rapid în cazul sibianului care a amenințat cu moartea un polițist

În ianuarie 2022, Louis Lorant Virca era reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat că a trimis mai multe mesaje scrise și vocale prin care amenința cu moartea un polițist și familia acestuia. S-a deschis procesul, iar în 20 mai, Judecătoria Mediaș stabilea că acesta trebuie să fie închis pentru 9 luni și să-i plătească polițistului 25 de mii de lei, daune morale. Detalii aici.

9 finale pentru FC Hermannstadt

Play-out-ul Superligii naționale de fotbal debutează pe 17 martie iar în prima etapă, FC Hermannstadt joacă în deplasare la FC Voluntari. Cele două echipe și-au împărțit victoriile în sezonul regulat. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus