Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Știrile weekend-ului: Un sibian, DJ la 17 ani, o primărie din Sibiu scoate la vânzare 43 de terenuri pentru tinerii căsătoriți, nemulțumirile sibienilor cu privire la Centura Ocolitoare Sud

Știrile weekend-ului: Un sibian, DJ la 17 ani, o primărie din Sibiu scoate la vânzare 43 de terenuri pentru tinerii căsătoriți, nemulțumirile sibienilor cu privire la Centura Ocolitoare Sud

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri din weekend:

Un tânăr din Sibiu, DJ la 17 ani: Pasiunea pentru muzică mi-a fost transmisă de la tatăl meu

Sibianul Iustin Borbely are 17 ani și este pasionat de muzică. Elev la Colegiul Național Octavian Goga, Iustin reușește să îmbine școala cu muzica, iar în weekend-uri este DJ la evenimente. Recent, tânărul a marcat și participarea sa la două festivaluri ale orașului nostru: Summer Break Festival și Focus in The Park. Are planuri mari cu muzica, iar după terminarea liceului își dorește să urmeze cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București.

Detalii aici.

Peste 1.000 de semnături împotriva Centurii ocolitoare Sud au fost depuse la Primăria Sibiu. Nemulțumirile sibienilor: de la afectarea turismului și tăierea copacilor, la expropieri și poluare 

66 de anexe care cuprind 1.019 de semnături ale sibienilor au fost depuse la Primăria Sibiu, se arată în raportul informării și consultării publicului pentru documentația Plan Urbanistic Zonal – Varianta ocolitoare Sud, propus în municipiul Sibiu (VOSS), raport dat publicității în 8 septembrie.

Detalii aici.

Studenții clujeni de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară organizează un festival al vinurilor la Apoldu de Sus. Degustări de vin, bucate tradiționale și concert cu Paula Seling 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, care a achiziționat recent o podgorie în Apoldu de Sus din Sibiu, organizează a doua ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, eveniment care va avea loc în 30 septembrie.

Detalii aici.

O primărie din Sibiu scoate la vânzare 43 de terenuri pentru tinerii căsătoriți din comună. Prețul de pornire al unui lot este de 30.000 de lei

Primăria comunei Roșia scoate la vânzare 43 de loturi de teren destinate tinerilor căsătoriți din comună. Potrivit licitației, locuințele care pot fi construite sunt în regim înălţime Parter+Etajul 1.

Detalii aici.

Filmare din dronă cu viaductul de la Aciliu, pe A1, în stare de degradare. Pe unul dintre piloni se văd fisuri, CNAIR pregăteşte o expertiză extinsă 

Viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare prezentând crăpături și desprinderi ale betonului la unul dintre piloni, scriu jurnaliștii de la Ziarul Unirea, care au realizat o filmare din dronă, surprinzând starea viaductului. În aceste condiții, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o anunță că pregătește expertiză extinsă.

Detalii aici.

Sibianul Mario David, campion mondial la spargeri și vicecampion mondial la luptă, la Campionatele Mondiale de Taekwon-do ITF. Antrenor: „Sunt cele mai bune rezultate”

În aceste zile, sportivii de la Puma Club Sibiu se află la Campionatele Mondiale de Taekwon-do ITF, competiție desfășurată până mâine, 10 septembrie, în Finlanda, la Tampere. Rezultatele obținute până în aceste momente sunt cele mai bune pe care clubul le-a avut până în prezent, spune Alin Lăzurca, antrenorul clubului.

Detalii aici.

Studiu despre numele purtate de sași și români până la 1400. „Ioan este cel mai utilizat, urmat de Petru, Ladislau, Nicolae”

Un cercetător științific de la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române a realizat un studiu al antroponimiei în Transilvania medievală, cu accent pe numele românești și germane. Cercetarea urmărește numele proprii purtate de sașii și românii din Transilvania înainte de anul 1400. 

Detalii aici

A opta încercare pentru găsirea unui director general la DGASPC Sibiu: din 6 candidați au rămas 2. Unul a luat doar 15 puncte, celălalt nu s-a prezentat

Nici cel de-al optulea concurs organizat în ultimii doi ani de Consiliul Județean Sibiu pentru ocuparea postului de director general al DGASPC Sibiu nu a fost câștigat de niciun candidat.

Detalii aici.

Manelist sibian, prins în flagrant în timp ce voia să dea 200 de euro mită unor polițiști. Era băut, a depășit pe linie continuă, în oraș, cu 112 km/h

Solistul de manele cunoscut cu numele ”Puișor de la Mediaș” s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în fragrant, astăzi, în timp ce a dat 200 de euro mită unui echipaj de poliție, susțin surse Turnul Sfatului.

Detalii aici

Urs lovit de o mașină, între Cisnădie și Șelimbăr, aproape de ora prânzului

Un urs a fost lovit de un autoturism, duminică în jurul orei 11.20, pe DJ 106D, între Cisnădie și Șelimbăr. Accidentul s-a soldat cu decesul animalului și avarierea autoturismului, a declarat pentru Turnul Sfatului Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Detalii aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus