Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei - 27 septembrie: Victimele din Valea Aurie evaluează pagubele, Romgaz caută „capcane de hidrocarburi”, egal în primul meci din Cupă și termen-limită pentru plata impozitelor

Știrile zilei - 27 septembrie: Victimele din Valea Aurie evaluează pagubele, Romgaz caută „capcane de hidrocarburi”, egal în primul meci din Cupă și termen-limită pentru plata impozitelor

Vă prezentăm pe scurt principalele știri ale zilei:

Evaluează pagubele...

Sibienii afectați de explozia din blocul din Valea Aurie au intrat în apartamente, pe riscul lor, pentru a evalua pagubele. Autoritățile spun că îi vor ajuta. Colega noastră Raluca Budușan a discutat cu victimele și a participat la întâlnirea locuitorilor cu prefectul județului, angajați ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu și angajați ai Direcției de Asistență Socială Sibiu. Detalii găsiți aici.

Colectarea deșeurilor cu aport voluntar

După eșecul de la nivel județean, când licitația pentru proiectarea și construirea a cinci centre de colectare a deșeurilor cu aport voluntar a fost anulată, Primăria Sibiu prezintă propriul proiect pentru un astfel de centru în Dealul Gușteriței. Acesta va ocupa o suprafață de trei hectare. O prezentare a investiție a ajuns la Agenția de Mediu.

Primul meci din cupă

Echipa sibiană de fotbal FC Hermannstadt a debutat astăzi în faza grupelor din ediția din acest an a Cupei României, contra covăsnenilor de la Sepsi OSK. Meciul s-a încheiat la egalitate, pe final de partidpă adversarii sibienilor jucând cu un jucător eliminat.

Romgaz caută capcane de hidrocarburi

Romgaz a primit avizul statului pentru un proiect geologic, în cadrul căruia vrea să execute lucrări seismice 3D în județele Sibiu și Alba. Scopul acestora este de a evalua în detaliu zonele și a explora potențialele capcane de hidrocarburi. Este vorba de o investiție de 10 milioane de lei. Cu alte cuvinte, achiziția de date geofizice se referă la procesul de colectare a informațiilor cu privire la structura și proprietățile geologice ale subsolului, folosind tehnici și metode geofizice. Acest proces are ca scop obținerea unei înțelegeri mai profunde a compoziției și caracteristicilor straturilor subsolului, inclusiv identificarea prezenței sau absenței de resurse naturale precum petrol, gaze naturale, minerale sau alte formațiuni geologice importante. Mai multe detalii - aici.

Dezinteres

Lucrarea atribuită graficianului sibian Dan Perjovschi, scoasă la licitație pe site-ul Artmark, a rămas nevândută.

O ofertă pentru noul drum din Sibiu

O asociere din care fac parte Nord Construct (lider), Neo Plan și Terra Building ar putea să construiască drumul care face legătura dintre strada Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii. Este singura ofertă depusă în cadrul licitației pentru proiectare și execuție a lucrărilor.

Noaptea Cercetătorilor revine

Noaptea Cercetătorilor a ajuns la a 10-a ediție în Sibiu. Evenimentul va avea loc vineri, 29 septembrie. „Este acel moment din an când sibienii au ocazia să intre în laboratoarele ULBS”, anunță organizatorii.

Să nu uităm de taxe și impozite!

Primăria Sibiu reaminește sibienilor că taxele și impozitele locale pentru anul 2023 mai pot fi plătite fără penalizări până în 30 septembrie. Prin urmare, sibienii care încă nu au achitat impozitele pentru casă, apartament, teren sau mașină mai au încă 3 zile la dispoziție pentru a face acest lucru. În cazul în care aceste taxe și impozite nu se achită până la dat scadentă, cei în cauză vor trebui să achite majorări de întârziere în cuantum de 1% din suma restantă pentru lună/fracțiune de lună. Detalii despre metodele de plată - aici.

Despre Arsenie sau despre noi?

„Arsenie. Viața de Apoi” - este noua revelație în materie de dezbateri a internauților din România. Directorul editorial al Turnul Sfatului, Alin Bratu, a văzut filmul și a scris un comentariu despre pelicula care va fi difuzată în cadrul ediție din acest an a ASTRA Film Festival și contestată de Arhiepiscopia Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1390

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus