Una din cele mai bune vești ale acestui sfârșit de săptămână este, de fapt, lipsa oricărei știri despre vreun accident rutier în județul Sibiu, cel puțin până la editarea acestui buletin.
În schimb, Turnul Sfatului a relatat în zilele acestui sfârșit de săptămână despre cum oamenii obișnuiți se lovesc de funcționari care îi trimit la Tribunal, despre cum cel mai mare proiect de investiții în deșeuri se transformă într-un eșec total pe banii tuturor, dar și despre cum elevii s-au angrenat într-un bazar pentru ajutorarea copiilor cu boli incurabile. Printre altele, avem și o cronică de restaurant, din centrul orașului.
Într-o țară sugrumată de cheltuielile cu angajații la stat și cu sălile instanțelor pline de tot felul de cauze, exemplul lui Constantin Chiorescu apare ca fiind edificator pentru lipsa de capacitate, răspundere și implicare a funcționarilor angajați pe banii comunității. „Dacă nu îți convine, dă-ne în judecată!”, i-au transmis funcționarii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu, când omul s-a arătat revoltat de faptul că ajutorul la care tatăl său este îndreptățit nu este acordat din cauza unor detalii birocratice, pe care tot el este pus să le rezolve.
După ce din proiectul de 107 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de gestiune a deșeurilor sibienilor au „picat”, rând pe rând, toate investiții majore – de la stația de tratare mecano-biologică, la stațiile de transfer ori centrele de aport voluntar - și achiziția celor aproape 240.000 de noi pubele a ajuns aproape de eșec. Curtea de Apel Alba Iulia tocmai a anulat atribuirea contractului de furnizare a acestor recipiente, contract pentru care au fost alocați aproape 18 milioane de euro. Contractul nu doar că trebuie încheiat, dar trebuie și finalizat până la finele acestui an.
Primarul Astrid Fodor a anunțat că sunt într-o fază preliminară demersurile de preluare prin concesiune a clădirilor necesare pentru trei unități de învățământ, preluare care ar permite investiții din bugetul local în modernizarea infrastructurii.
Primăria Sibiu a angajat o firmă din București pentru a întocmi studiul necesar implementării unor sisteme inteligente pentru transportul public în oraș. Sisteme care să asigure prioritate autobuzelor Tursib în momentul în care se apropie de 15 intersecții semaforizate.
Rafalele de vânt care au acoperit tot județul Sibiu pe parcursul zilei de duminică vor aduce pentru mai multe zile temperaturi sub cele normale pentru această perioadă a anului.
Primul roman publicat în țara noastră de către Jon Fosse, norvegianul care a câștigat anul acesta premiul Nobel pentru literatură, a fost tradus de către Ovio Olaru, cadrul didactic în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Afectarea terenurilor proprietate privată sau alegerea variante doi în locul variantei 1 a traseului Variantei Ocolitoare Sud Sibiu reprezintă principalele reclamații făcute de sibienii care au ales să transmită sesizări la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu după seria de dezbateri publice organizate la începutul lunii septembrie. APM Sibiu a răspuns solicitării Turnul Sfatului privind concluziile dezbaterilor.
Elevi din 13 clase gimnaziale ale Colegiului „Samuel von Brukenthal” au participat la cea de-a doua ediție a bazarului caritabil organizat pentru a strânge fonduri pentru instituția care oferă alinare, la Sibiu, copiilor care suferă de boli incurabile.
Citește și restul articolelor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: stirile sfarsitului saptamana
Vizualizari: 1824
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Elena F.
Acum 12 ore
Marian
Acum 12 ore
Inflatie de ofiterime
Acum 13 ore
Sandokan
Acum 13 ore
Sibian