Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei - 24 octombrie: VOSS ajunge la Mediu * Burse de merit pentru nota 1,59 * Mașini de spălat scoase din Cibin

Știrile zilei - 24 octombrie: VOSS ajunge la Mediu * Burse de merit pentru nota 1,59 * Mașini de spălat scoase din Cibin

Știrile zilei la Sibiu, 4 octombrie:

A fost făcut public raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Variantei Ocolitoare Sud Sibiu. Potrivit documentului, traseul stabilit de proiectanți și CJ Sibiu respectă normativele referitoare la mediu. Raportul conține harta detaliată a traseului, precum și locurile în care vor fi amenajate panourile fonoabsorbante - DETALII.

1,59 este cea mai mică medie din județul Sibiu pentru care se acordă bursa de merit. De asemenea, Sibiul mai are alte trei medii sub cinci, pe baza cărora elevii vor primi o astfel de bursă. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în acest an acesta școlar se vor acorda, în total, 26.615 burse - DETALII.

Primăria Boița va contesta în instanță banii pe care îi va primi în urma exproprierilor de pe cele două autostrăzi care vor tranzita localitatea, a anunțat primarul localității, Nicolae Cocoș - DETALII.

Apele Române prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu a desfășurat zilele trecute o acțiune de curățenie a râului Cibin, în special în zona municipiului Sibiu. Rezultatele nu doar că sunt vizibile de la distanță, dar au reușit să-i impresioneze chiar și pe specialiștii Apelor Române de la Sibiu - DETALII.

Anunțat cu mult fast în 2019, apoi uitat în sertarele primăriei, ca până la urmă lucrurile să fie încurcate de rocadele guvernamentale, proiectul de dezvoltare a infrastructurii turistice din stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului rămâne încă în faza dorințelor, dacă nu a promisiunilor. Prima licitație pentru identificarea unui investitor care să realizeze, printre altele, o zonă de campare pentru rulote, dar și să amenajeze zona lacurilor naturale pentru suma de aproape 10 milioane de lei, a fost anulată. Motivul: nu au existat ofertanți - DETALII.

Sibiul are nevoie de medici pentru secțiile ORL și Urologie - DETALII.

Turcii de la Makyol vor construi întreaga autostradă Sibiu – Făgăraș. Au câștigat și licitația pentru lotul 2 - DETALII.

Spitalul de Psihiatrie, despre tânărul care și-a ucis tatăl - DETALII.

Asociația Animal Life anunță că în perioada 3-5 noiembrie începe o nouă campanie de sterilizări  gratuite, care se va desfășura la Sala de Sport a Școlii Generale din Șura Mare, județul Sibiu - DETALII.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 814

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus