Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Autostrada Sibiu – Făgăraş. Săptămâna viitoare vor fi semnate contractele de proiectare şi execuţie pentru loturile1 şi 2

Autostrada Sibiu – Făgăraş. Săptămâna viitoare vor fi semnate contractele de proiectare şi execuţie pentru loturile1 şi 2

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că vinerea viitoare vor fi semnate contractele de proiectare şi execuţie pentru loturile 1 şi 2, care vor fi construite de compania turcească Makyol, anunță Economica.net.

„Vinerea viitoare, vă aștept la semnare la minister, pentru ambele loturi (1 și 2 din Sibiu – Făgăraș – n.r.). Și pentru Suplacu de Barcău – Chiribiș, tot vinerea viitoare. Deja nu mai depinde de noi. Cei care au câștigat licitațiile, să vină cu documetele solicitate. Am făcut un program cu domnul director Pistol, vinerea viitoare am programat semnarea pe cele trei loturi de care aminteam”, a transmis șeful Transporturilor, aflat în vizită pe șantierul lotului 2 al A0 Nord, potrivit Economica.net.

Citește și:

Începe construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș. S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul dintre Arpașul de Jos și Sâmbăta de Sus

Pentru loturile 1 și 2 din Autostrada Sibiu – Făgăraș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să semneze contractele de proiectare și execuție cu firma din Turcia, Makyol.

Același constructor a fost desemnat câștigător pe toate cele patru loturi ale A13 Sibiu – Făgăraș. De altfel, contractele pentru loturile 3 și 4 au fost semnate în august și septembrie.

Citește și: 

Ironia istoriei: Acum aproape 600 de ani turcii foloseau drumul să jefuiască Transilvania. Astăzi, primesc 4,8 miliarde de lei să-l construiască. Banii îi dau europenii

Constructorul turc Makyol va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru finalizarea celor 14,25 km ai tronsonului 1, potrivit lui Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Contractul în valoare de 1,899 miliarde de lei (fără TVA) este finanțat prin Programul Transport 2021 – 2027 (PT).

De asemenea, constructorul din Turcia, Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, va avea la dispoziție 1,54 miliarde de lei (fără TVA), asigurați prin Programul Transport (PT), pentru construcția celor 19,9 km de autostradă dintre Avrig – Mârșa și Arpașu de Jos ( lotul 2).

Citește și: 

Supervizarea lucrărilor de pe  3 din cele 4 tronsoane din Autostrada Sibiu – Făgăraș ajunge la peste 160 de milioane de lei fără TVA. ”Nu e mult, dacă acoperă și perioada de garanție”

Tronsoanele Autostrăzii Sibiu – Făgăraș:

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G): 14,25 km,

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1): 19,92 km,

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B): 17,61 km,

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legatură cu DN1 (5,6 km).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus