Miercuri,
29.11.2023
Light Intensity Drizzle
Acum
2°C

Știrile zilei - 20 noiembrie: PUZ pentru clădiri, parcări și zonă verde lângă mall * Se deschide sezonul de schi la Păltiniș * Proteste în sănătate

Știrile zilei - 20 noiembrie: PUZ pentru clădiri, parcări și zonă verde lângă mall * Se deschide sezonul de schi la Păltiniș * Proteste în sănătate

Schimbarea la față a Sibiului:

Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) a unei noi zone mixte de clădiri rezidențiale și comerciale, cu amenajarea unui loc de joacă pentru copii, parcări și zonă verde este supus consultării sibienilor. Zona este una centrală, în imediata apropiere a centrului istoric, a gării și a mall-ului, pe locul fostei fabrici de bere Trei Stejari. 

Detalii - aici.

Reportaj

30 de lei ciolanul cu legume, 25 lei chipsuri pe băț și 8 lei snickers vegan. Care sunt prețurile în Târgul de Crăciun din Sibiu

Detalii - aici.

Educație

Consiliul Județean Sibiu a anunțat lansarea unei licitații pentru achiziția a 15 microbuze electrice școlare, extinzând astfel inițiativa de modernizare a transportului școlar în județ. Aceasta vine în urma unui proiect anterior prin care au fost obținuți bani pentru 56 de microbuze prin PNRR și este susținută de Administrația Fondului de Mediu.

Detalii - aici.

Timp liber

Sezonul de schi de la Păltiniș se deschide din 1 decembrie

Sănătate

CJ Sibiu vrea să reducă infecțiile nosocomiale din Spitalul județean printr-o investiție de aproape 30 de milioane de lei: a lansat licitația cu clauză suspensivă

Detalii - aici.

Mai multe organizații patronale a medicilor de familie din România, inclusiv Patronatul Medicilor de Familie Sibiu, au emis astăzi un comunicat în care amenință că vor înceta să mai primească pacienții programați la consultări, deoarece nu și-au primit plățile pentru serviciile medicale efectuate în luna octombrie 2023 de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Detalii - aici.

Cultură

Directorul Muzeului Brukenthal răspunde celor care critică evenimentul „Crăciunul la Palat”: Muzeele nu stau cu mâna întinsă. Evenimentele publice sunt o parte a misiunii noastre

Detalii - aici.

Sport/Administrație

Comunitatea din Laslea, o comună de la marginea județului Sibiu, va avea o sală de sport modernă, datorită unei investiții de peste 11 milioane de lei. Proiectul „Construire sală de sport cu tribună de 180 Locuri” este unul dintre cele două loturi anunțate în cadrul unei licitații publice, alături de un proiect similar în Sanmihaiu Roman, județul Timiș. Licitația a fost lansată de Compania Națională de Investiții, finanțatoarea lucrărilor.

Detalii - aici.

Infrastructură

O asociere de cinci companii și 17 subcontractanți, în frunte cu firma sibiană Con-A Operations, a depus singura ofertă pentru a construi tronsonul al doilea al Centurii Metropolitane a Clujului. Valoarea contractului depășește 3,5 miliarde de lei. Peste maxim trei luni autoritățile clujene vor anunța dacă semnează contractul. 

Detalii - aici.

Mediu

O nouă sesiune a programului "Casa Verde Fotovoltaice", prin care vom valida potenţialii instalatori, va demara miercuri, iar firma care a dat în judecată Adminstraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a promis că va renunţa la proces dacă va fi validată ca instalator autorizat, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Detalii - aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 895

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus