Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

Autobuzele ajung până în Cartierul Arhitecților, noua centură ocolitoare a Sibiului a mai făcut un pas, zi de doliu în Poliția Locală și cum a ajuns casa de pe bancnota de 10 lei în Muzeul Astra, acesta sunt câteva dintre știrile zilei la Sibiu.

Începând de luni, 4 martie, autobuzele Tursib vor ajunge, în premieră, până în Cartierul Arhitecților. La prima vedere este o veste bună, așteptată de mii de locuitori de ani de zile. Asta până stai de vorbă cu oamenii...

Poliția spune că în ultima vreme s-au redus până spre zero accidentele provocate de școlile de șoferi, motiv pentru care accentul cade acum mai mult pe prevenție decât pe controale și amenzi.

PUZ-ul variantei ocolitoare sud a fost adoptat de Sibiu, deși reprezentanții USR Sibiu au solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Ei au cerut o analiză comparativă mai aprofundată, deoarece nu sunt convinși că au fost suficient de bine studiate motivele pe baza cărora s-a renunțat la varianta unui tunel pe sub Pădurea Dumbrava.

Primăria Sibiu a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru construcția unei parcări noi în municipiul Sibiu. Aceasta se va afla pe strada Săcel și va deservi, în mare parte, sibienii care aleg să meargă cu mașina în parcul Belvedere.

Peste 20 de echipaje ale polițiștilor locali din mai multe zone ale țării au participat la înmormântarea polițistului local din Cisnădie, care a murit după un accident produs în timp ce dirija traficul.

Ministerul Apărării a anunțat că prelungește cu o săptămână, până pe 8 martie, perioada de înscriere pentru cele cinci mii de posturi de soldați și gradați profesioniști (SGP), scoase la concurs în toată țara.

Nu e o noutate faptul că pe bancnota de 10 lei apare imaginea unei case din Muzeul ASTRA. Ce nu se știe, însă, este că aceasta a fost prima care a fost adusă aici de actualul director, Ciprian Ștefan, și că a fost construită ca ”adăpost anti-otoman”.

Sibienii și turiștii vor putea folosi din nou bicicletele Sibiu Bike City începând din data de 15 martie. Potrivit reprezentanților administrației locale, vremea buna permite ca anul acesta bicicletele sa fie scoate în teren mai repede. Tarifele pentru închirierea bicicletelor sunt de 1 leu/oră sau 10 lei/zi, dar sunt disponibile și variante de abonamente.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu informează că angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 209 locuri de muncă.

Grupul de luptă NATO din România de la baza Cincu va fi ridicat în 2025 la nivel de brigadă și va avea în componență circa 4.000 de militari aliați, față de ce circa 1.500 din prezent, a declarat joi generalul francez Loïc Girard, Senior National Representative în România și șeful grupului de luptă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus