Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Pușcărie, foc și doliu. Știrile zilei de luni

Pușcărie, foc și doliu. Știrile zilei de luni

În timp ce sibienii dezbăteau prin secțiunile de comentarii amploarea acțiunii de a-l găsi pe bărbatul care a scris pe cortul celor de la AUR, instanța condamna la cinci ani de închisoare pe sibianul care a vândut zeci de mii de haine de firmă printr-un site recunoscut în toată țara. Asta într-un județ în care, în câteva zile, oamenii au dat trecut prin foc zeci de ha de pășuni și păduri. A murit Ruxandra Dumitrescu, antrenoarea Alpha Volleyball din Sibiu. Citiți mai jos un rezumat al știrilor zilei de luni, de la Sibiu.

Sibianul cunoscut în toată țara pentru „hainele de firmă la reducere” a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Sentința nu este definitivă

Samuel Curtman, sibianul a cărui afacere cu haine vândute on-line a devenit cunoscută la nivelul întregii țări, a fost condamnat de Tribunalul Sibiu la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată. Conform procurorilor, din vânzarea de haine prin intermediul kurtmann.ro, Samuel Curtman a prejudiciat statul cu 1,17 milioane de lei.

 

Cel mai „cojit” bloc din Sibiu este preluat și în noul Plan Urbanistic General ca posibil monument istoric. „E un exemplu reușit”

Cel mai „cojit” bloc din Sibiu este inclus în lista imobilelor propuse spre clasare ca monument istoric în noul Plan Urbanistic General, care a fost publicat pentru consultare publică.

 

Răsturnare de situație în modernizarea bazinului Olimpia: Geiger câștigă lucrarea. „Devine evidentă dubla măsură utilizată de CNI”

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat dreptate constructorilor de la Geiger în disputa cu Compania Națională de Investiții, pe subiectul atribuirii contractului estimat la 35 de milioane de lei pentru modernizarea bazinului Olimpia din Sibiu.

 

Un sibian „din vecini” filmat de camerele primăriei în timp ce vandaliza cortul AUR

Persoana care a vandalizat cortul AUR, amplasat pe domeniul public, pe bulevardul Mihai Viteazu, a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă, anunță luni reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

Astrid Fodor anunță prețuri diferite la închirierea domeniului public. „Altul trebuie să fie prețul pe Bălcescu, decât în Vasile Aaron”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat că administrația pe care o conduce lucrează la un nou regulament pentru reglementarea comerțului pe domeniul public.

 

După câinii-roboți, la Sibiu ajung și drone. Academia Forțelor Terestre cumpără 9 drone de observare cu 25 de mii de euro

Academia Forțelor Terestre (AFT) anunță că vrea să cumpere 9 drone al căror preț ajunge, cu tot cu laptopuri și medii de stocare la aproximativ 25 de mii de euro.

 

Doliu în sportul românesc: A murit marea voleibalistă Ruxi Dumitrescu, antrenoare la Sibiu

Fosta mare sportivă Ruxandra Dumitrescu, considerată una dintre cele mai mare voleibaliste din istoria României, a murit duminică la 46 de ani.

 

Bacalaureat Sibiu: 64 de elevi absenți într-o singură școală, la simularea primei probe. Explicația specialiștilor

Astăzi s-a desfășurat simularea probei de limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, aceasta fiind prima probă din trei la care elevii ar trebui să se familiarizeze cu procedurile și emoțiile examenului.

 

Aproape 100 de incendii de vegetație în februarie, în județul Sibiu. Au ars și 7 ha de pădure

96 de incendii de vegetație au avut loc în luna februarie în județul Sibiu, la care a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru ca acestea să nu se extindă la case, ferme sau păduri.

 

Vagonul care până în 2001 a circulat între Sibiu și Agnita, salvat de la fier vechi de Prietenii Mocăniței. Din 7 aprilie putem circula cu el

Asociația Prietenii Mocăniței anunță că a reușit să salveze de la distrugere încă un vagon de călători românesc. Este vorba chiar de vagonul care până în 2001 a circulat între Sibiu și Agnita, după care a stat abandonat în gara Sibiu, apoi vândut la Remat.

 

Prorectorii ULBS Terian, Sassu și Dura vor un nou mandat în conducerea universității. Eugen Avrigean, al patrulea prorector

Senatul ULBS va valida mâine candidaturile prorectorului universității sibiene în mandatul 2024-2029. Trei dintre actualii prorectori și-au exprimat intenția să continue activitatea în conducerea ULBS.

 

Peste 900 de table interactive, peste 1.000 de calculatoare, sute de camere video și zeci de licențe: achiziție de echipamente IT pentru școlile din Sibiu cu bani din PNRR

În total de 20,5 milioane de lei este valoarea estimată pentru astfel de echipamente, care sunt împărțite în mai multe loturi.

 

Citiți restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus