Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Știrile zilei - 9 mai: Ziua Europei * Start campaniei electorale și harta candidaților din Sibiu * ULBS crește în topul național * Acces digital la Muzeul ASTRA

Știrile zilei - 9 mai: Ziua Europei * Start campaniei electorale și harta candidaților din Sibiu * ULBS crește în topul național * Acces digital la Muzeul ASTRA

Cele mai importante știri ale zilei, la Sibiu:

De Ziua Europei...

... ne-am amintit de Summitul din 2019 de la Sibiu, iar Agenția de Dezvoltare Regională Centru a făcut un rezumat al beneficiilor aduse celor șase județe din aria de competență ca urmare a statutului de țară membră a Uniunii Europene pe care îl are România.

În ajunul campaniei electorale

Tot azi, înainte de startul campaniei electorale pentru primele alegeri din acest an, care începe mâine, 10 mai, am publicat Harta candidaților la toate primăriile din Sibiu. Am numărat că din 227 de pretendenți la funcția de primar, 9,25% sunt femei.

ULBS crește în top

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a urcat șase poziții în clasamentul național al universităților, fiind una din cele 14 instituții universitare care obține un punctaj peste medie. Clasamentul dat publicității anual de Ministerul Educației arată că în acest an universitatea din Sibiu a avut cea mai mare creștere față de anul trecut, depășind universități prestigioase, precum cele de Medicină din Târgu Mureş și Iaşi sau universitățile din Suceava și Oradea.

Accesul în Muzeul ASTRA va fi digital

Muzeul Național Astra din Sibiu își va moderniza sistemul de acces în muzeu, prin concesionarea serviciului de ticketing. Va fi după modelul Castelului Bran, ne explică directorul Ciprian Ștefan.

Apel pentru proiecte: începe bugetarea participativă

De vineri, 10 mai, sibienii pot depune proiecte în cadrul programului de bugetare participativă. Șase categorii au fost identificate de Primărie pentru cei care au o idee, implementarea căreia trebuie să se încadreze în bugetul de 150.000 de euro. Detalii - aici.

„Iată Omul”, dar iată și jandarmii

Tabloul „Ecce Homo” a artistului Tițian dus la Iași, de la Sibiu, a fost apărat de jandarmi cu arma în mână. Capodopera a fost furată în 1968 și recuperată după 30 de ani.

Sibiul are nevoie de o Operă!

Managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş, a declarat joi că "este obligatoriu ca la Sibiu să avem în viitor o operă", el arătând că în seara acestei zile spectacolul de operă revine în clădirea Filarmonicii, la Sala Thalia, având în program Bach şi Pergolesi, cu prilejul Summitului muzical european.

Gălățenii vin la Sibiu

Aproape 1.000 de gălățeni vin la Sibiu cu transport plătit de primărie. Își susțin echipa în finala Cupei României.

Biden-Iohannis, la feminin

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a postat pe pagina ei de Facebook imagini alături de Carmen Iohannis, iar în text îi mulțumește pentru vizita la Casa Albă: „Nu voi uita niciodată când am văzut cum tu și poporul român v-ați deschis brațele pentru refugiații care fugeau din Ucraina”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 655

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus