Conducerea Hotelului Parc a reacționat astăzi la comunicatele de presă transmise de DSP și ISU, dar și la articolele din presa locală și națională, și precizează că instituțiile aflate în control au furnizat date nu tocmai exacte. În primul rând, s-a folosit greșit termenul de toxiinfecție alimentară, susține conducerea Hotelului Parc. ”Menționăm faptul că niciunul dintre turiștii care au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe nu a avut nevoie de internare. Acestora li s-au oferit îngrijiri și au revenit în hotel pentru a-și continua sejurul și a se bucura de serviciile noastre. Considerăm menționarea nefondată în titlurile și materialele prezentate în presa a faptului că este vorba de toxiinfecție alimentară, ca fiind tendențioasă, defăimătoare și aduce un grav prejudiciu de imagine locației și serviciilor noastre”, se arată în comunicat. În plus, se specifică faptul că în urma anchetei derulate de autorități, ”aceste simptome nu s-au datorat alimentelor servite la restaurantul unității hoteliere sus-menționate. Ca dovadă a acestui fapt sunt rezultatele analizelor asupra probelor recoltate din preparatele servite clienților la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu”.
Totodată, conducerea Hotel Parc susține că ”în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu s-au constatat deficiențe minore și s-a dispus suspendarea activității restaurantului pe durata a patru ore. Deficiențele constatate au fost remediate de urgență, astfel încât măsura suspendării a fost ridicată și activitatea a fost reluată în aceeași zi. În procesul de control, așa cum a apărut și în presa, s-a strecurat o confuzie legată de data de expirare a ouălor. Data inscripționată pe ouă este cea a recoltării acestora și nu cea de expirare, ouăle fiind proaspete, în termen de garanție pentru 28 de zile de la data inscripționată, lucru constatat și de DSVS, OPC și DSP la prezentarea documentului atașat , se arată în comunicat.
În plus, conform documentului transmis de Hotel Parc se arată faptul că ”întreg bloc alimentar se află în termen de valabilitate și era păstrat în condițiile indicate de producători și furnizori. Personalul restaurantului deține toate formele legale de angajare, iar profesionalismul și numărul persoanelor este suficient pentru a acoperi necesarul de servicii conform capacității hotelului”, scrie în comunicatul remis de Hotel Parc.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat în ultima zi a anului 2015 mai mulți turiști au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sănătate Publică Sibiu , Primiri Urgențe , Conducerea Hotelului Parc , Hotel Parc , Hotelului Parc
Vizualizari: 3390
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Amadeus
Acum 2 ore
Cornel Opinceanu
Acum 2 ore
Iuli
Acum 2 ore
John doe
Acum 2 ore
Logic vorbind ...