Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Hotel Parc: Restaurantul a fost închis doar pe perioada controlului DSP. Patru ore

Hotel Parc: Restaurantul a fost închis doar pe perioada controlului DSP. Patru ore

Conducerea Hotelului Parc a reacționat astăzi la comunicatele de presă transmise de DSP și ISU, dar și la articolele din presa locală și națională, și precizează că instituțiile aflate în control au furnizat date nu tocmai exacte. În primul rând, s-a folosit greșit termenul de toxiinfecție alimentară, susține conducerea Hotelului Parc.  ”Menționăm faptul că niciunul dintre turiștii care au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe nu a avut nevoie de internare. Acestora li s-au oferit îngrijiri și au revenit în hotel pentru a-și continua sejurul și a se bucura de serviciile noastre. Considerăm menționarea nefondată în titlurile și materialele prezentate în presa a faptului că este vorba de toxiinfecție alimentară, ca fiind tendențioasă, defăimătoare și aduce un grav prejudiciu de imagine locației și serviciilor noastre”, se arată în comunicat. În plus, se specifică faptul că în urma anchetei derulate de autorități, ”aceste simptome nu s-au datorat alimentelor servite la restaurantul unității hoteliere sus-menționate. Ca dovadă a acestui fapt sunt rezultatele analizelor asupra probelor recoltate din preparatele servite clienților la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu”.

Totodată, conducerea Hotel Parc susține că ”în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu s-au constatat deficiențe minore și s-a dispus suspendarea activității restaurantului pe durata a patru ore. Deficiențele constatate au fost remediate de urgență, astfel încât măsura suspendării a fost ridicată și activitatea a fost reluată în aceeași zi. În procesul de control, așa cum a apărut și în presa, s-a strecurat o confuzie legată de data de expirare a ouălor. Data inscripționată pe ouă este cea a recoltării acestora și nu cea de expirare, ouăle fiind proaspete, în termen de garanție pentru 28 de zile de la data inscripționată, lucru constatat și de DSVS, OPC și DSP la prezentarea documentului atașat , se arată în comunicat.

În plus, conform documentului transmis de Hotel Parc se arată faptul că ”întreg bloc alimentar se află în termen de valabilitate și era păstrat în condițiile indicate de producători și furnizori. Personalul restaurantului deține toate formele legale de angajare, iar profesionalismul și numărul persoanelor este suficient pentru a acoperi necesarul de servicii conform capacității hotelului”, scrie în comunicatul remis de Hotel Parc.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat în ultima zi a anului 2015 mai mulți turiști au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

ionescu ciprian

Acum 8 ani

SA VA FIE RUSINE ! PE NOI VRETI SA NE PACALITI ? ATI FACUT DE RUSINE ORASUL NOSTRU , PE TOATE TELEVIZIUNILE PRIMA STIRE DIN 2016 A FOST DE LA VOI...ORI SUNTETI HOTEL ORI SUNTETI RESTAURANT...MAI BINE PREDATI INAPOI CLADIREA LA B.T.T.DEGEABA OUALE AU TERMENUL DE VALABILITATE BUN DACA NU AU FOST PASTRATE IN CONDITII OPTIME !!!MAI BINE RECUNOASTETI VA GRESELILE SI INCERCATI SA LE REMEDIATI ORI VOI CREDETI CA OAMENII AIA AU AJUNS LA SPITAL DE REVELION DE PLACERE. CIPI.
Raspunde

Daniela Petrescu

Acum 8 ani

Cred ca va plictisiti rau domnule Ionescu...la asemenea comentariu
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 8 ani

NU MA PLICTISESC DELOC DOAMNA PETRESCU DAR SE OBSERVA CLAR CA PATRONII INCEARCA SA SE DISCULPE PROBABIL PENTRU A NU RETURNA INAPOI BANII CLIENTILOR DE LA REVELION.CIPI
Raspunde

Daniela Petrescu

Acum 8 ani

Dar de ce dumneavoastra considerati ca ar trebui returnati banii clientilor avand in vedere ca acestia s-au intors la restaurant si au continuat petrecerea (cu data de 01.01.2016)si ...au beneficiat in tot acest timp de serviciile hotelului si restaurantului...
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 8 ani

S-AU INTORS DEOARECE AU PLATIT ATATIA BANI DOAR NU ERA SA-SI PETREACA REVELIONUL LA SPITAL...HAI SA FIM SERIOSI ! CIPI
Raspunde

sorin

Acum 8 ani

domnule Cipi, nu ati inteles nimic ? doamna Daniela ne transmite ca turistii care au fost transportati la Unitatea de Primiri Urgente au fost fericiti castigatori ai unei plimbari cu ambulanta prin Sibiu cu girofarele si sirenele pornite (asta din lipsa artificilor)- vezi comentariu " ... acestia s-au intors la restaurant si au continuat petrecerea (cu data de 01.01.2016)si …au beneficiat in tot acest timp de serviciile hotelului si restaurantului…" ?
Raspunde

Daniela Petrescu

Acum 8 ani

Normal ca s-au intors... dar au mai si "petrecut "despre acest aspect era vorba(cand esti bolnav stai si te odihnesti)Dar prin firea omului(sau mai bine zis a romanului)necumpatat mananci ca un "nesatul" pana nu mai poti si apoi incepi sa dai vina in stanga si in dreapta ...ca de trebuie sa gasim si un tap ispasitor
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 8 ani

DVS. CHIAR NU AVETI SOMN?AICI SUNT DE ACORD IN TOTALITATE CU DVS. ASA-I ROMÂNU DE SARBATORI MANÂNCA SI BEA BINE SI APOI E COADA PE LA URGENTE SI NE PLANGEM CA N-AU ROMÂNII BANI...ĂSTA NU E SITE DE MATRIMONIALE DOAMNA PETRESCU SI INCA CEVA,DE CE NU V-ATI DAT CU PAREREA DESPRE SUBIECTUL ZILEI CAZUL BRUTEI DE LA SALVAMONT SIBIU? CIPI
Raspunde

@@@@

Acum 8 ani

Mai terminati naibii cu prostiile...ideea e ca probabil functioneaza inca si acum in 2016 traficul de influenta ,relatiile si spaga ...ca si acum 15 ani,restul e can-can ieftin ,Gute Nacht!!
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

nu ca acum 15 ani...cum a fost intotdeauna in Romania...daca incerci sa aplici legea esti dusmanul oricui!!!
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

aseara (05.01.2016) era foarte inchis...oricum nu iese fum daca nu faci foc...o sa ocolim "zona"
Raspunde

@un sibian

Acum 8 ani

Corect,bine spus...sidin cauza asta suntem ultimii in Europa!
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 8 ani

AHA.DOMNULE SORIN ACUM AM INTELES PERFECT DECI VIZITA LA URGENTA SI PRIMIREA DE ACOLO ERAU INCLUSE IN PRETUL BILETULUI...ASTA DAA REVELION :)). CIPI.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus