Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Exercițiu de alarmare în Sibiu. Ce înseamnă semnalele cu trei, cinci sau 15 sunete?

Exercițiu de alarmare în Sibiu. Ce înseamnă semnalele cu trei, cinci sau 15 sunete?

Un al treilea exercițiu de alarmare publică este programat în Sibiu, ca și la nivel național, în cursul zilei de miercuri, 1 noiembrie, în intervalul 10:00 – 11:00, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

În cadrul exercițiului se va încerca punerea în funcțiune a tuturor celor 38 de sirene din municipiu. „Această acțiune face parte dintr-un exercițiu realizat la nivel național de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și se desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni, cu scopul de verificare a echipamentelor care fac parte din acest sistem de alarmare”, informează reprezentanții administrației locale.

Ce semnificații au alarmele în funcție de numărul de sunete? Sursa: comunicat Primăria Sibiu - Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. - Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. - Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. - Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Mihai

Acum 6 ani

Clar, toata lumea o sa umble cu cronometrul in buzunar si cu urechile ciulite. CE MIZERIE!
Raspunde

x

Acum 6 ani

Absolut depasit! Suntem in 1960
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Stiu ca pentru astia care ati copilarit cu internet si telefoane mobile vi se par ca aerul dar in realitate, in cazul unui dezastru/razboi asemenea mijloace de comunicare ar fi printre primele sa "cada". Alarmarea cu astfel mijloace care par depasite este deosebit de fiabila. Sisteme de alarmare cu SMS functioneaza foarte bine si rapid dar nu nu sunt eficare in cazul unor evenimente ce pot avaria reteaua de telecomunicatii, alimentare cu energie electrica, etc.
Raspunde

R

Acum 6 ani

eu zic sa traga toate bisericile clopotele ca oricum sunt cata frunza si iarba ( pardon mai multe ) s-ar auzi mai bine
Raspunde

Profudesport

Acum 6 ani

Nu este depășit de loc.Va gândiți doar la voi... Ei bine, aflați ca mai sunt și oameni, care au o vârstă la care învățarea folosirii smartphone-urilor este peste puterea lor...Da...deocamdată rămâne cel mai eficient mod de a transmite un eventual dezastru. Nu modul de transmitere este după părerea mea problema..ci "ce facem după ce aflăm că există pericolul.... unui atac aerian de exemplu". Aici trebuie lucrat...unde sunt adăposturile? Ce masuri sa luam?
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

De cate ori sa va mai spun: Daca suna sirena, numeri semnalele, dai foc, otravesti fantanile si fugi in munti. Asa cum or facut stramosii eroi de-a lugul secolelor.
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

dar vin si eu cu o intrebare: ok, suna alarma de x ori si atunci oamenii ce trebuie sa faca? sa asculte alarma si apoi?... unde scrie ce trebuie facut in astfel de cazuri? unde sunt adaposturile unde ar trebui sa incerce sa ajunga oamenii sa se adaposteasca? ce mai este cu buncarele antiatomice construite de ceausescu sub unele din blocurile din oras si de care nu se mai stie nimic, au fost invadate de locatari si umplute cu obiecte personale si blocate cu usor cu lacate. Pe cand o ancheta pe aceasta tema si mai ales cu poze si locatii, cu intrebarea sefilor de la ISU si alte autoritati in domeniu? vai si amar de el jurnalism in Sibiu. trebuie sa va dam noi idei si teme pentru articole de interes public ca va ocupati numai cu gainarii aiurea platite de X si Y...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus