Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
27°C

Știrile Zilei - 18 mai

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Integrați pe Google Translate. Războiul din Ucraina a pus la o nouă grea încercare sistemul de învățământ din România. Reușita sau eșecul integrării copiilor care nu vorbesc română și nici măcar limba engleză ține doar de personalitatea fiecărui copil și de disponibilitatea personală a cadrelor didactice.

Serviciul de Telecomunicații Speciale cere din domeniul public al Municipiului Sibiu 527 de metri pătrați în apropierea noului sediu din cartierul Hipodrom. Decizia va fi dezbătută de consilierii locali, iar aceștia vor trebui să cântărească dacă lipsa terenului nu va crea și mai multe probleme legate de locurile de parcare.

Vasile Presecan, patronul Transagape, explică de ce pâinea se scumpește și ce salariu are un brutar în Sibiu. Pâinea a sărit în mai puțin de un an de la 5 la 7 lei iar în vară se preconizează un preț apropiat de 9 lei.

9658 de incidente au fost raportate anul trecut prin intermediul aplicației Sibiu City App și doar 5 nu au fost soluționate, potrivit Primăriei Sibiu. Parcările neregulamentare sunt printre cele mai des sesizate incidente dar, de curând, au început să se înmulțească incidentele legate de salubritate.

„Muzeele de noapte sunt pe litoral, în Bucureștiul vechi sau prin cluburile sibiene”. Sabin Luca, directorul CNM Brukenthal, explică de ce muzeul din Piața Mare a fost închis de Noaptea Muzeelor.

Încă 7 blocuri și un complex urmează să fie reabilitate prin PNRR. Valoarea lucrării este de 25 de milioane de lei. Acești bani vor acoperi cheltuielile de izolare termică, inclusiv a planșeurilor peste subsol și ultimul etaj, înlocuirea ferestrelor și ușilor, a corpurilor de iluminat, și multe altele.

Primăria Sibiu le reamintește sibienilor că nu mai au voie să taie sau să toaleteze arborii din jurul locuințelor, să mobileze sau să ocupe spațiile verzi diferite obiecte interzise sau să le îngrădească cu garduri.

Nu ratați! Violonistul Michael Barenboim și dirijorul Alessandro Crudele, prezenți la Filarmonica de Stat Sibiu pentru cel mai important concert al stagiunii

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 345

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus