Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
8°C

Știrile zilei - 14 iunie

Știrile zilei - 14 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Veste bună vine dinspre șantierul deschis în urmă cu un an și 3 luni pe Calea Dumbrăvii. Lucrarea este aproape de final iar administrația publică locală estimează că noua stradă va fi dată în folosință în 4 august.

Una caldă vine aproape întotdeauna însoțită de una rece. Sibienii vor mai scoate din buzunarul comun 500.000 de euro, prețul pe care Primăria Sibiu își propune să îl plătească pentru a „ajunge la o înțelegere” cu Construcții SA, firma care a câștigat construirea noii clădiri a Liceului de Artă. Cel puțin asta spun expertizele depuse la dosarul din instanță.

Administrația locală anunță că, din cauza unor betoane acoperite de aluviuni, restricțiile de circulație peste Cibin pe șoseaua Alba Iulia se prelungesc. Podul va rămâne închis alte 11 zile.

Federaţia Operatorilor Români de Transport îi încurajează pe români să demareze proteste la benzinării, forțând astfel Guvernul să plafoneze prețul la benzină și motorină. „Aceasta este unica soluție pe termen scurt”.

Elena Scumpu, secretarul Primăriei Șelimbăr, a fost suspendată din funcție. Ea este acuzată de constituire de grup infracțional organizat și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, dintre care o infracțiune în formă continuată. Noul secretar al Primăriei este Elisabet Staicu.

La câteva zile după ce un sibian își distrugea complet cauciucul într-o groapă apărută pe Calea Șurii Mici, primăria spune că întreaga stradă va fi modernizată complet. Până la realizarea acestui proiect amplu, pe Calea Șurii Mici se vor executa in continuare reparații punctuale ale defectelor care apar

Transfăgărășanul se deschide mâine, cu 2 săptămâni mai repede decât data preconizată inițial.

La începutul lunii februarie, organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu anunțau concurs pentru afișul ediției din acest an. Din aproape 20 de participanți, câștigător a fost ales Dragoș Pătrașcu, artist profesionist din Iași.

Asociația Prietenii Mocăniței anunță că de mâine vor fi reintroduse cursele de vacanță. Acestea vor avea loc în fiecare miercuri. Astfel, cei mici și însoțitorii lor mai mari se pot delecta cu peisajele și fauna Văii Hârtibaciului din mocăniță, săptămânal, miercurea, cu plecare la ora 18 din stația Hosman.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 332

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus