Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Știrile Zilei - 17 iunie

Știrile Zilei - 17 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Parcul Cetății din Sibiu va fi transformat, în cadrul unui proiect votat prin bugetarea participativă în anul 2018. Proiectul prevede amplasarea de mobilier urban creativ în parc și are nevoie de un buget de 3 milioane de lei. Efectul va fi „de licurici”.

Podul închis peste Cibin naște tensiuni între șoferii răbdători și cei care ”fentează” semaforul. Traficul pe malul Cibinului s-a aglomerat extrem în zona podului Neculce, pe ambele sensuri de mers. Unii șoferi chiar au inițiat o petiție online prin care solicită reluarea temporară a circulației în ambele sensuri pe strada Metalurgiștilor.

De luni, pe traseul Sibiu – Păltiniș vor circula 2 noi autocare, care le vor înlocui pe cele vechi. Pe lângă că sunt noi, autobuzele au și dotări suplimentare, vin cu portbagaj suplimentar pentru echipamentele de ski, cu remorcă pentru biciclete și cu plată cu cardul. Era și cazul.

Câteva zeci de șoferi au protestat astăzi în stațiile de alimentare din Sibiu, împotriva creșterii prețurilor la carburanți. Am fost alături de ei, să vedem cum se desfășoara protestul. Au făcut orice altceva, numai să nu alimenteze cum ar fi făcut-o în mod normal – au stat la taclale, și-au spălat parbrizele și au băut o cola rece, lângă pompă, ca și cum ar fi fost la o terasă.

64% din totalul bugetelor locale din județul Sibiu se duc pe iluminatul public. Un sfert din clădirile publice au iluminat pe led.

Cum îi vede pe români un ucrainean stabilit în Sibiu: „Dacă toți sunt așa, atunci sunteți un popor deosebit”

Adrian Ordean, noul cetățean de onoare al Sibiului, are o concluzie tristă despre orașul său: „Ori de câte ori am încercat să fac ceva a trebuit să plec din Sibiu

Reprezentanții Liceului ”Carol I” au decis să doneze un teren de 715 mp, despre care sibienii s-au plâns că este plin de bălării și gunoaie. Practic, decât să curețe un teren care nu le folosește, mai bine îl donează.

Serviciul Pașapoarte are un nou program de funcționare. De săptămâna viitoare programul va fi extins.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 609

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus