Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Știrile Zilei - 23 iunie

Știrile Zilei - 23 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

„Sunt foarte bucuroasă și foarte mândră de mine” - Sibiul este pe locul 9 în țară, la Evaluarea Națională, și are trei elevi de nota 10. Ei sunt Mădălina Ioana Mărginean, absolventă a Școlii Gimnaziale Ioan Slavici, David Micu Bucurenciu și Ioana Nicola Bratu, ambii absolvenți ai Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga.

Încă o creștere la taxele pentru deșeuri. După ce în urmă cu o lună au aprobat majorarea tarifelor pentru colectare și transport, iar în aprilie – pentru depozitare, aleșii Sibiului au încuviințat și majorarea tarifelor pentru sortarea și ”compostarea” deșeurilor. Autoritățile locale estimează că, de anul viitor, aceste tarife majorate se vor regăsi și în taxa specială de salubrizare pe care o plătesc sibienii.

Municipalitatea anunță că va da în funcțiune trei creșe, cu 200 de locuri. În replică, o parte din aleșii locali cer administrației să pună presiune pe autoritățile centrale în vederea refacerii salariilor din creșele trecute în administrarea Ministerului Educației, pentru că altfel Sibiul riscă să rămână fără îngrijitoare.

Sportivii de la Inter Sibiu joacă sâmbătă cu promovarea în Liga a III-a pe masă. Meciul se ține pe stadionul Obor, unde suporterii sunt invitați să fie prezenți, dar cu scaune de acasă, pentru că la stadion se lucrează și e plin de smoală. Cei care vor totuși să stea în tribună, sunt avertizați – „Nu vă sprijiniți de grilaj”.

FITS se prezintă anul acesta cu un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii. „Am ascultat de vocea comunității sibiene” – așa motivează Constantin Chiriac decizia de a pregăti acest spectacol în premieră pentru Sibiu și pentru festival.

Știi cum să arunci corect molozul? Compania de salubrizare a Sibiului, Soma SRL, oferă celor interesați posibilitatea de a scăpa de deșeurile din construcții în mod civilizat. Spre exemplu, numai în ultimele 12 luni, peste 7.600 de tone de deșeuri au fost ridicate de la populație, în urma unor solicitări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 322

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus