Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
27°C

Știrile zilei - 27 iunie

Știrile zilei - 27 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Primul mall din Cisnădie va fi construit pe locul fostei fabrici de covoare din oraș. Zacaria, dezvoltatorul proiectului, a început astăzi demolarea vechii clădiri. Investiția este estimată la 11 milioane de euro iar reprezentanții companiei promit un rezultat spectaculos.

Conducerea primăriei și-a publicat noile declarații de avere. Primarul Sibiului a contribuit cu peste 22 de mii de euro din propriile fonduri la campania electorală din anul 2020, viceprimarul Corina Bokor nu deține nicio proprietate imobiliară pe nume iar viceprimarul Alexandru Dumbravă declară două apartamente și o casă.

Părinții copiilor care au susținut examenul de bacalaureat susțin că examenul s-a defășurat cu mult stres inutil pentru elevi. Întârzieri ale subiectelor, stres generat de supraveghetorii aflați în sălile de clasă, cuvinte scrise de profesori greșit pe tablă din cauza cărora o parte dintre elevi și-au refăcut lucrările sunt doar câteva dintre erorile sistemului, care au generat emoții suplimentare copiilor și așa greu încercați de acest examen important.

Cu tot stresul suplimentar, unii copii s-au descurcat perfect la cel mai dificil examen al vieții de elev. Doi elevi, absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au avut lucrări fără greșeală și au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Pavel Mihăilescu și Vlad Mihălțan. Vlad a terminat la Științe la Naturii Intensiv germană, iar Pavel la Științe ale Naturii Bilingv, engleză, având-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, prima doamnă a României.

Toți elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au promovat examenul de BAC. În același timp, niciunul dintre cei 5 absolvenți ai Liceului Tehnologic din Mârșa nu au reușit să obțină nota de trecere.

Ziua în amiaza mare se fură chiar de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, cea mai circulată arteră pietonală a orașului. O femeie a fost surprinsă de camerele de supraveghere cum fură obiecte chiar de pe manechinul aflat la intrarea în magazin.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Sibiului pentru perioada 2021-2027 a ajuns în etapa consultării publice în vederea parcurgerii procedurii de evaluare de mediu iar Primăria le cere sibienilor părerea. Documentul poate fi consultat la adresa https://www.sibiu.ro/primaria/sidu

Două noi parcări urmează să fie amenajate pe bulevardul Vasile Milea și în spatele unui bloc de pe Calea Dumbrăvii. Alte patru străzi, Bâlea, Hermann Oberth, Munchen și Lyon vor intra în lucru în zilele următoare. Lucrările pe strada Bâlea vor începe chiar din această seară.

Bursa de Spectacole din cadrul FITS a început astăzi. Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost prezent la conferința de deschidere. Pe parcursul următoarelor patru zile actori și manageri de companii vor putea interacționa în persoană sau prin intermediul unor conferințe online cu agenți sau programatori din lumea întreagă. 

4 parlamentari USR și-au anunțat astăzi plecarea în partidul Reper, înființat de Dacian Cioloș. În schimb, nicio persoană din USR Sibiu nu a părăsit partidul pentru a se alătura noii formațiuni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 348

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus