Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
18°C

Știrile zilei - 28 iunie

Știrile zilei - 28 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

La patru ani de când Primăria Sibiu le-a promis în scris locuitorilor de pe strada Trifoiului că le va asfalta strada, gropile sunt la ele acasă. Locuitorii din zonă strâng bani în mod regulat pentru a astupa gropile cu piatră spartă și se plâng că sunt discriminați pe motivul etniei.

În județul Sibiu, astăzi se cultivă cu 50% mai puțin teren decât în 1990. Și efectivele de animale sunt împuținate, singurele excepții fiind la oi și la familiile de albină. Citiți o analiză amănunțită asupra Sibiului agricol.

Din luna aprilie, conturile Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu sunt blocate, în urma unei decizii judecătorești. IPJ este executat silit iar salariile cadrelor s-au plătit în baza unei legi speciale.

Femeia acuzată de furt dintr-un magazin pe bulevardul Nicolae Bălcescu s-a întors astăzi și a lăsat bunurile furate ieri la ușă. Lipsește un singur obiect din cele furate.

268 de persoane fizice și 5 persoane juridice dețin licență pentru detectoare de metale, potrivit unei informații oferită de IPJ Sibiu. O autorizație costă 10 lei iar în ultimii ani au fost descoperite sute de obiecte, unele dintre ele de o valoare istorică extrem de mare.

După 10 ani, populația județului Sibiu a scăzut pentru prima dată sub 400 de mii de locuitori. Date mai exacte cu privire la populația județului vor fi aflate în urma recensământului, până acum fiind recenzată 63,8% din populația Sibiului.

Proiectul semnat de Raluca Turcan și Christine Thellmann, care sporește pedepsele pentru infracțiunile legate de droguri, a ajuns la Camera Deputaților, primind votul senatorilor. Traficanții riscă pedepse între 7 și 15 ani, potrivit acestui proiect de modificare a legii.

Tursib prelungește cu ȋncă o lună preschimbarea cardurilor de abonamente pentru pensionari. Sunt cinci puncte unde cardurile de călătorie pot fi preschimbate.

La Gura Râului e eveniment mare în acest weekend, începe Festivalul Bujorului de Munte.

Iar dacă sunteți în căutarea destinației ideale din mediul rural, Rășinariul este ceea ce căutați. Comuna sibiană a fost declarată cea mai bună destinație turistică din mediul rural în clasamentul întocmit de Best Tourism Villages.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 287

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus