Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Știrile zilei - 28 iunie

Știrile zilei - 28 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

La patru ani de când Primăria Sibiu le-a promis în scris locuitorilor de pe strada Trifoiului că le va asfalta strada, gropile sunt la ele acasă. Locuitorii din zonă strâng bani în mod regulat pentru a astupa gropile cu piatră spartă și se plâng că sunt discriminați pe motivul etniei.

În județul Sibiu, astăzi se cultivă cu 50% mai puțin teren decât în 1990. Și efectivele de animale sunt împuținate, singurele excepții fiind la oi și la familiile de albină. Citiți o analiză amănunțită asupra Sibiului agricol.

Din luna aprilie, conturile Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu sunt blocate, în urma unei decizii judecătorești. IPJ este executat silit iar salariile cadrelor s-au plătit în baza unei legi speciale.

Femeia acuzată de furt dintr-un magazin pe bulevardul Nicolae Bălcescu s-a întors astăzi și a lăsat bunurile furate ieri la ușă. Lipsește un singur obiect din cele furate.

268 de persoane fizice și 5 persoane juridice dețin licență pentru detectoare de metale, potrivit unei informații oferită de IPJ Sibiu. O autorizație costă 10 lei iar în ultimii ani au fost descoperite sute de obiecte, unele dintre ele de o valoare istorică extrem de mare.

După 10 ani, populația județului Sibiu a scăzut pentru prima dată sub 400 de mii de locuitori. Date mai exacte cu privire la populația județului vor fi aflate în urma recensământului, până acum fiind recenzată 63,8% din populația Sibiului.

Proiectul semnat de Raluca Turcan și Christine Thellmann, care sporește pedepsele pentru infracțiunile legate de droguri, a ajuns la Camera Deputaților, primind votul senatorilor. Traficanții riscă pedepse între 7 și 15 ani, potrivit acestui proiect de modificare a legii.

Tursib prelungește cu ȋncă o lună preschimbarea cardurilor de abonamente pentru pensionari. Sunt cinci puncte unde cardurile de călătorie pot fi preschimbate.

La Gura Râului e eveniment mare în acest weekend, începe Festivalul Bujorului de Munte.

Iar dacă sunteți în căutarea destinației ideale din mediul rural, Rășinariul este ceea ce căutați. Comuna sibiană a fost declarată cea mai bună destinație turistică din mediul rural în clasamentul întocmit de Best Tourism Villages.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 454

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus