Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
18°C

Știrile zilei - 30 iunie

Știrile zilei - 30 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Ne topim de cald! Sibiul trece printr-o caniculă cumplită. O bună parte din Transilvania este sub cod roșu de caniculă, la Sibiu codul este doar portocaliu.

Am făcut un experiment interesant, pentru a vedea dacă sunt diferențe de temperaturi între cartierele înverzite față de cele unde pomii nu-și prea găsesc locul. Iar concluziile sunt clare. Doar vegetația abundentă ne poate proteja de căldurile extreme.

Ce este hidrocutarea? Un medic sibian explică de ce nu este bine să intrăm pe caniculă în apa rece. Sindromul de hidrocutare se produce în momentul în care corpul nostru încălzit după mai multe ore petrecute în soare intră în contact cu apa rece.

Primăria Sibiu anunță joi că a amenajat în municipiu 12 puncte de adăpost împotriva caniculei, locații unde sibienii se pot răcori și bea apă. Au fost alese locuri răcoroase în mai multe zone din oraș, situate în interiorul unor clădiri, în care s-au amplasat dozatoare cu apă potabilă. Lista completă, în articol.

O mamă din Sibiu contestă organizarea examenului de admitere în clasa a V-a de la Lazăr. Aceasta precizează faptul că elevii au susținut examenele la română și la matematică în aceeași zi, cu o pauză de 10 minute între ele, iar lucrările celor peste 120 de copii participanți au fost corectate foarte repede.

Două surori din Sibiu au preluat afacerea de familie demarată de părinții lor și creează poșete de peste 12 ani. Carmen are 38 de ani, iar Anca 36. Deși niciuna nu a terminat studii legate de modă și de design, cele două au fost dintotdeauna pasionate de frumos.

TVA-ul din industria ospitalității crește de la 5 la 9% în urma noilor măsuri economice întreprinse de Guvernul României. Cel mai probabil creșterea TVA va duce la creșterea prețurilor, deși, deocamdată, mulți dintre proprietari de pensiuni din Sibiu nu-și prea doresc să vândă serviciile mai scump.

Ferma de cerbi lopătari de la Loamneș a devenit într-un an de la deschidere principalul loc de vizitat din localitate. Din luna iunie a anului trecut, sibienii și turiștii care vizitează ferma pot mângâia și pot hrăni animalele aflate în grija proprietarului Nicu Miga.

Întâlnirea dintre o ursoaică, puiul ei și un ciopor de ciute în munții Făgăraș, în județul Sibiu, a devenit o adevărată atracție pentru internauți. Fără dubiu, a devenit fotografia virală a ultimei zile.

Turul Ciclist începe în 2 iulie iar pe perioada competiției vor exista mai multe restricții de trafic, atât în oraș cât și pe șoselele din jur.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 323

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus