Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Știrile zilei - 23 septembrie. Stadionul, mai scump cu 4 milioane, scumpiri la salubrizare, ofertă de 800.000 pe Baba Alhassan

Știrile zilei - 23 septembrie. Stadionul, mai scump cu 4 milioane, scumpiri la salubrizare, ofertă de 800.000 pe Baba Alhassan

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 23 septembrie:

Primăria vrea jumătate din baza Tursib

Primăria Municipiului Sibiu vrea să cumpere peste 27 de mii de metri pătrați din fosta bază Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Consiliul Local va vota constituirea unei comisii de negociere, care să discute prețul final al achiziției. Ce se va întâmpla cu acel teren, încă nu se știe. O parte din sibieni au cerut construirea unui parc acolo.

Încă 4 milioane

La finalul lunii octombrie noul stadion municipal va fi gata. Iar jucătorii de la FC Hermannstadt vor avea în sfârșit ocazia să își joace meciurile de acasă, acasă. Între timp, suma finală pentru construcția stadionului a crescut cu alte 4 milioane de euro față de ultima valoare aprobată, în decembrie 2021.

Online din cauza utilităților

După 2 ani în care copiii au desfășurat și cursuri online, din cauza pandemiei, ei s-ar putea întoarce în fața calculatoarelor, de această dată din cauza prețurilor prea mari la utilități. Pentru că există un scenariu în care școlile nu își vor permite să plătească gazul și curentul și, atunci, asta ar fi soluția.

Bucurii colorate – Micile Afaceri

Bucurii colorate este numele pe care Georgiana Bărbat a ales să îl dea micii afaceri pe care a deschis-o. În timpul când nu predă copiilor, Georgiana pictează obiecte din lemn. Le dă viață.

Bine ați venit la Sibiu

Cu ce impresie pleacă doi britanici după un sejur la Sibiu și prin România: „Oamenii sunt civilizați, toată lumea este pașnică. Sunt câteva percepții negative în Marea Britanie”, spun cei doi tineri din Liverpool, impresionați de orașul nostru. Iar zborul lor până aici i-a costat doar 8 lire.

Scumpiri la salubrizare și deszăpezire

Pentru că materiile prime s-au scumpit cu 75% iar combustibilii cu 63%, iarna asta vom plăti mai mult și pentru serviciile de salubrizare dar și pentru cele de deszăpezire. Consilierii locali vor dezbate și vota un proiect de hotărâre săptămâna viitoare.

Parapeți pe Valea Oltului. Nu se poate

O petiție care circulă online și a adunat circa 500 de semnături cere montarea unor parapeți pe Valea Oltului, pentru a preîntâmpina accidentele rutiere care se petrec din ce în ce mai des. Reprezentanții poliției susțin că nu se poate pentru că drumul e prea strâmt, cad pietre și transporturile speciale nu ar avea suficient loc.

800.000 pe Baba

FC Hermannstadt a primit recent o ofertă în valoare de 800.000 de euro pentru vânzarea mijlocașului Baba Alhassan. Cu șase goluri marcate în acest sezon, Alhassan este pe locul doi în topul golgheterilor din România și unul dintre cei mai în formă fotbaliști din Superliga.

Ce facem în weekend?

Festival al berii la Avrig, tradiții ale romilor în Piața Mică, petrecere cu Dirty Nano la Backyard, 25 de ore de teatru non-stop și multe altele.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus