Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Știrile zilei - 30 octombrie. Sibienii vor spațiu deschis la Independența, autostrada Sibiu-Boița finalizată 90%, renasc domeniile viticole de la Apoldu de Sus

Știrile zilei - 30 octombrie. Sibienii vor spațiu deschis la Independența, autostrada Sibiu-Boița finalizată 90%, renasc domeniile viticole de la Apoldu de Sus

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 30 octombrie:

Tradiția viticolă renaște la Apoldu de Sus

Am fost în vizită la domeniile Apoldium din Apoldu de Sus. Zona Apoldu era, la un moment dat, printre cele mai faimoase zone din țară când venea vorba de vinuri și în special de spumantele și coniacul Dacia, una dintre băuturile preferate de Nicolae Ceaușescu. A urmat o decădere iar acum a venit timpul renașterii. La Apoldu de Sus au început să crească din nou struguri, după eforturi considerabile din partea unor oameni care își doresc să refacă tradiția locului.

Casa Cioran, de 10 ori mai mult decât valorează

Nepotul lui Emil Cioran, Șerban Stavrescu, și-ar dori ca filosoful român să aibă o casă memorială în comuna Rășinari. Casa în care Cioran a trăit la Rășinari a fost cumpărată iar proprietarii cer acum de 10 ori prețul de piață, tocmai pentru valoarea patrimonială inestimabilă pe care o are. 

16 case scapă de distrugere

Săptămâna aceasta Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a semnat Contractele de finanțare pentru alte patru rute turistice și culturale din Programul „România atractivă”. Din județul nostru, satele Biertan și Arpașu de Jos fac parte din Ruta Satelor cu Arhitectură Tradițională și vor primi bani pentru renovarea a 16 case

Sibiu-Boița, 90% gata

„Primii kilometri ai autostrăzii Sibiu – Pitești tot mai aproape de finalizare!”, anunță Ministrul Transporturilor printr-o postare pe facebook, unde publică și imagini cu primul tronson Sibiu - Boița, unde progresul fizic al lucrărilor ar fi ajuns la 90%.

Sibienii vor spațiu deschis la Independența

Reprezentanții firmei care a realizat un sondaj online pentru a afla preferințele sibienilor pentru reconversia celor 8 hectare de teren de la Rieger/Independența au publicat primele rezultate. 1.234 de persoane au răspuns chestionarului și cei mai multi dintre ei, 71,3 își doresc un spațiu public deschis, cu utilizare flexibilă, pe locul actualului sit industrial. 

Plachie dintr-un somn de 30 de kilograme

Astăzi s-a gătit plachie și storceag de somn în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava. Și nu oricum, ci dintr-un somn de 30 de kilograme scos din lac. A fost „Sărbătoarea Deltei”

Ce se întâmplă în noiembrie?

În noiembrie, oferta de petrecere a timpului liber este una variată. Începe Târgul de Crăciun, ne bucurăm de petreceri și mergem la show-uri de stand up comedy. Am pregătit în articol o listă cu principalele evenimente ale lunii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus