Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Știrile weekendului - 3-4 decembrie. Comparație între Târgul de Crăciun din Craiova și cel din Sibiu, cozi mari la Policlinică, Hermannstadt pierde la Voluntari

Știrile weekendului - 3-4 decembrie. Comparație între Târgul de Crăciun din Craiova și cel din Sibiu, cozi mari la Policlinică, Hermannstadt pierde la Voluntari

Acestea au fost cele mai importante subiecte ale weekend-ului ce tocmai se încheie:

Imagini rare cu Sibiul de la începutul anilor 1900

Niciodată nu sunt suficiente imagini de epocă cu Sibiul. Imagini rare cu orașul Sibiu fac parte dintr-o arhivă maghiară, alături de multe alte orașe ale Transilvaniei. Cele mai multe dintre fotografiile din Arhiva Fortepan provin de la donatori. Această arhivă a fost lansată în anul 2010 și inițial conținea fotografii găsite la întâmplare pe străzile din Budapesta.

În vizită la Târgul de Crăciun din Craiova

În mini-vacanța de Ziua Națională am făcut o excursie până la Craiova și am vizitat Târgul de Crăciun, atât de mult lăudat anul acesta și comparat în repetate rânduri cu al nostru din Piața Mare. În cea mai mare parte, experiența din capitala Olteniei mi-a confirmat așteptările, însă trebuie precizat că sunt aspecte și detalii unde Craiova a impresionat în mod plăcut.

Ce mânânci la Târgul de Crăciun din Sibiu?

Ca să avem termen de comparație pentru vizita la Craiova, am fost și să vedem ce putem mânca la Târgul de Crăciun din Sibiu. Am încercat câte puțin din fiecare, unele ne-au plăcut, altele nu prea, unele sunt scumpe dar găsești și ceva mai ieftin, per total nu cea mai satisfăcătoare experiență.

Cozi imense pentru programări în Policlinică

O sibiancă a trimis redacției Turnul Sfatului o fotografie făcută în 11 noiembrie, la ora 7.00, care arată zeci de oameni așteptând pentru a-și face o programare la una dintre secțiile spitalului. „Unul dintre motive este faptul că nu toți cetățenii știu să utilizeze mijloacele tehnice disponibile”, spun reprezentanții spitalului.

Paula Seling, imaginea Hotelului de Gheață de anul acesta

Realizatorii Hotelului de Gheață de la Bâlea anunță că în sezonul 2022 -2023 interpretă de muzică uşoară Paula Seling va promova „Hotel of Ice Bâlea Lac” și va fi imaginea complexului de gheață.

Crucea Roșie Sibiu a deschis o grădiniță pentru copiii ucraineni și români

4 educatoare se vor ocupa de 30 de copii în grădinița deschisă de Crucea Roșie Sibiu. Grădinița are două locații, iar copiii sunt împărțiți în acestea, în funcție de vârstă. 

FC Hermannstadt pierde la Voluntari

FC Hermannstadt a fost învinsă în această seară de echipa FC Voluntari cu scorul de 3-0, într-un meci al etapei a 19-a din Superligă. 

Câștigătorii Galei Tineretului și Sportului Sibian

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și Asociația Internațională de Tineret Become au premiat vineri seara câștigătorii din domeniile tineret, voluntariat și sport din județul Sibiu în cadrul ediției 2022 a Galei Tineretului și Sportului Sibian

Prima ediție a Cupei României la baschet în scaun rulant se organizează la Sibiu

La Sibiu se organizează weekendul viitor prima ediție a Cupei României la baschet în scaun rulant. Competiția se va desfășura de vineri și până duminică la Sala Transilvaniei, iar meciurile vor fi susținute de patru echipe din țară. Una dintre echipe, „Zburătorii”, este a Sibiului. Sportivii noștri pot fi susținuți ușor pentru că intrarea la meciuri este gratuită.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus