Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Știrile zilei - 27 ianuarie. Prima zăpadă - aceleași probleme, două oferte pentru construirea noului spital, procesul pentru strada Ocnei trenează de trei ani

Știrile zilei - 27 ianuarie. Prima zăpadă - aceleași probleme, două oferte pentru construirea noului spital, procesul pentru strada Ocnei trenează de trei ani

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Prima zăpadă, aceleași probleme ca în fiecare an

Prima zăpadă serioasă căzută în această iarnă a făcut, din nou, o harababură din oraș, în special la orele dimineții. Deși utilajele au început să lucreze de la 4 dimineața, de la 7 a început tămbălăul. Atât pe șosele cât și pe internet, unde au curs aceleași probleme și nemulțumiri ca în anii trecuți. Iar meteorologii anunță noi ninsori și prelungesc codul galben în județul Sibiu. De cealaltă parte, mulți așteptam oamenii de zăpadă din Piața Mare sau peisajul de poveste din Muzeul Astra. 

Două oferte pentru construirea noului Spital județean Sibiu

La jumătate de oră după termenul-limită de depunere a ofertelor pentru contractul de construire a noului Spital județean Sibiu, autoritățile anunță că sunt două asocieri interesate. Este cel mai mare contract scos la licitație de către autoritățile locale. Detalii aici.

Procesul pentru strada Ocnei trenează de trei ani

Se împlinesc trei ani de când municipiul Sibiu a deschis proces pentru recuperarea unei porțiuni de 220 de metri din strada Ocnei, ocupată de fosta fabrică Independența încă din vremea regimului comunist. În tot acest timp, dosarul a fost plimbat pe la trei instanțe, fără ca vreuna să judece vreun minut măcar, pe fond, speța: toți judecătorii și-au pasat unul altuia competența. Detalii aici.

ULBS vrea să cumpere clădirea fostei universități Alma Mater din Sibiu

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost creată o comisie de negociere în vederea achiziționării clădirii în care a funcționat fosta universitate Alma Mater, de pe strada Someșului, nr. 57. Conducerea ULBS explică motivația care stă la baza acestei decizii. Detalii aici.

Traficul pe aeroport și-a revenit după pandemie dar nu depășește anul 2018

621.514 de pasageri au tranzitat Aeroportul Sibiu, anul trecut, cu aproape de trei ori mai mulți decât în 2021, conform datelor prezentate de Asociația Aeroporturilor din România. Sibiul se află pe locul 7, între aeroporturile din Suceava și Craiova. Detalii aici.

Noul prorector, decanul Facultății de Inginerie

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) l-a desemnat pe profesorul universitar dr. ing. Sever-Gabriel Racz în funcția de prorector Administrare și Dezvoltare Organizațională. Acesta este în prezent decan al Facultății de Inginerie și îl înlocuiește pe Adrian Pascu, care a demisionat din funcție după ce a aderat la PSD. Detalii aici.

Primele trei loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș au licitația suspendată

icitația pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș rămâne suspendată după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis contestația italienilor de la WeBuild (Astaldi) și a obligat CNAIR să remedieze problemele pe care le-au semnalat constructorii. Detalii aici.

Proiect PNRR de 13,2 milioane de lei, câștigat de Spitalul CF

Spitalul General Căi Ferate Sibiu este singurul spital din țară, din rețeaua CFR, care a câștigat un proiect prin PNRR, pe Axa „Unități de asistență medicală ambulatorie”. Proiectul câștigat are o valoare de aproximativ 13,2 milioane lei, din care va fi achiziționată aparatură medicală performantă, vor fi create noi specialități în ambulatoriul integrat și, implicit, va duce la modificarea structurii medicale a unității. Detalii aici.

Casa familiei Recker din Dealul Frumos, exponat în Muzeul Național al Satului

O casă săsească veche, construită la sfârșitul anilor 1800, a fost demontată din Dealul Frumos și remontată la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, anunță publicația siebenbuerger.de, fiind de șase ani exponat într-o zonă nouă a muzeului în aer liber din capitală. Detalii aici.

Micile afaceri: O familie din Sibiu crește de peste doi ani struți

O pasiune care se va putea transforma curând în afacere. Așa ar putea fi rezumată în câteva cuvinte ocupația pe care o are de doi ani familia Dodoc din Șeica Mare. Nicolae Dodoc, ajutat de cei doi băieți, Rareș și Marius, dar și de soția sa, Delia, a reușit să pună bazele unei mici ferme de struți, pe care a amenajat-o la Agârbiciu. Detalii aici.

Protest prin afișe lipite pe ușile Spitalului Județean Sibiu

Mihai Diaconeasa, un bărbat de 51 de ani, a ales să protesteze în curtea Spitalului Județean după ce tatăl lui de 85 de ani a decedat în 21 noiembrie 2022 pe secția Chirurgie 2 a acestui a spital. Bărbatul este supărat pentru felul în care i-a fost tratat tatăl pe perioada internării, în acest sens depunând o plângere penală. Detalii aici.

FCH joacă în weekend la Craiova

FC Hermannstadt întâlnește sâmbătă echipa Universitatea Craiova, în deplasare, pe stadionul Ion Oblemenco. Sibienii merg în Bănie cu patru jucători indisponibili. În același timp, conducerea clubului spune că va asculta orice ofertă pentru Paraschiv și Opruț, în cazul în care și jucătorii își doresc să plece.

Ce facem în weekend?

Ultimul weekend din luna ianuarie aduce la Sibiu mai mult evenimente de care ne putem bucura. La Arena Platoș vom avea parte de spectacol și acrobații în cadrul concursului Arena Freestyle Open, mergem la petreceri, iar micuților li s-au pregătit mai multe activități. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus