Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Știrile zilei - 10 martie. Filmul despre Astrid Fodor a ajuns și la Sibiu * Încă o căutare amplă a fetei dispărute * Ce case se vând cu peste 1 milion de euro

Știrile zilei - 10 martie. Filmul despre Astrid Fodor a ajuns și la Sibiu * Încă o căutare amplă a fetei dispărute * Ce case se vând cu peste 1 milion de euro

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Filmul despre Astrid Fodor a ajuns și la Sibiu

Documentarul despre primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost realizat de cunoscuta jurnalistă și regizoare Christel Ungar-Țopescu și a fost difuzat în luna octombrie 2022 în cel mai cunoscut cinematograf din Berlin. La inițiativa Consulatului German Sibiu, la Sibiu a fost organizat un eveniment de vizionare a filmelor chiar de 8 martie, la care au fost invitate și cele trei protagoniste, printre care și primarul Astrid Cora Fodor. Detalii aici.

Încă o acțiune amplă pentru căutarea Angelikăi

Reprezentanții poliției Sibiu anunță pentru sâmbătă, 11 martie, o nouă acțiune de căutare pentru Angelika, studenta de 25 de ani, dispărută la începutul lunii februarie din Sibiu. Acțiunile de căutare se vor desfășura în Pădurea Dumbrava, în altă zonă decât cea verificată până acum. Detalii aici.

Povestea casei unde au murit doi oameni ai străzii

Christian Hirsch, fost candidat la Primăria Sibiu, a locuit în ”casa blestemată” de pe strada Constituției, acolo unde au murit doi oameni ai străzii în decurs de câțiva ani. Ultimul, fiind găsit în această săptămână. Detalii aici.

Casele de peste un milion de euro scoase la vânzare în Sibiu

Dacă până în urmă cu câțiva ani proprietăți cu o valoare de peste un milion de euro erau hoteluri, pensiuni sau restaurante, în ultima perioadă au început să apară în județ locuințe familiale pentru care se cer sume cu șase zerouri, în euro. Este vorba de vile de lux aflate în zone bune ale municipiului Sibiu, de regulă, al căror preț e justificat fie prin dimensiune, prin amplasarea în zone centrale, fie prin opulența finisajelor și dotărilor. Detalii aici.

Consiliul Județean a emis certificat de urbanism pentru centura de sud a Sibiului

Urbaniștii din cadrul administrației județene au emis în cursul lunii trecute un certificat de urbanism pentru varianta ocolitoare sud a Sibiului. Detalii aici.

Cimitir cu peste 600 de morminte pentru animalele de companie din Sibiu

Primăria Sibiu, prin societatea Total Business Land SRL, a demarat procedurile pentru amenajarea unui cimitir dedicat animalelor de companie din oraș. Cimitirul urmează să fie construit în Dealul Gușteriței, în imediata vecinătate a Adăpostului pentru Animale. Detalii aici.

Sens giratoriu nou în Șelimbăr, pe Bulevardul Mihai Viteazu

Primăria comunei Șelimbăr a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea unui nou sens giratoriu pe Bulevardul Mihai Viteazu, în zona ansamblului rezidențial Avantgarden. Detalii aici.

Scutiți de impozitul pe clădire dacă au instalat panouri fotovoltaice pe ea

Consiliul Local al Comunei Bârghiș a adoptat o hotărâre prin care se acordă scutire de impozitul pe clădiri pentru proprietarii care au instalat panouri fotovoltaice cu fonduri proprii. Detalii aici.

IKEA anunță oficial deschiderea punctului de ridicare comenzi din Sibiu

Retailerul suedez IKEA anunță oficial deschiderea punctului de ridicare comenzi din Sibiu, începând cu data de 16 martie. Detalii aici.

Fanii olteni au interdicție dar vin în număr mare la meciul cu FCH

Meciul dintre FC Hermannstadt și FCU Craiova s-ar putea să ridice anumite probleme, în special forțelor de ordine. Fanii echipei din Craiova au interdicție de a participa la jocurile echipei favorite din deplasare, dar se vehiculează o prezență destul de numeroasă la meciul de duminică, având în vedere și numărul de bilete vândute până acum. Detalii aici.

Autocarul CSU Sibiu, blocat într-o curbă îngustă din Oradea

Autocarul CSU Sibiu a rămas blocat săptămâna trecută într-o curbă îngustă din municipiul Oradea. Potrivit unei postări de pe grupul de facebook Oradea, curba respectivă este atât de îngustă încât vehiculele mai lungi nu pot lua virajul. „Cum ar putea să-și imagineze un șofer din altă localitate ajuns accidental în zonă la volanul unui autovehicul mai lung că nu poate ieși de pe stradă?”, scrie Ovidiu Bojan, autorul postării. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus