Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Proiectele Maratonului: Asociația CreativAct aleargă pentru a le oferi copiilor din medii sociale defavorizate ateliere gratuite de dezvoltare prin artă

Proiectele Maratonului: Asociația CreativAct aleargă pentru a le oferi copiilor din medii sociale defavorizate ateliere gratuite de dezvoltare prin artă

Asociația CreativAct participă în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop strângerea de fonduri pentru organizarea unor ateliere gratuite de educație estetică și dezvoltare personală prin artă, destinate copiilor din medii sociale defavorizate.

Atelierele cuprind tehnici variate de exprimare artistică (pictură, modelaj, colaj, desen, experiment, etc) și au ca scop autoaprecierea și valorizarea copilului în raport cu societatea și cu mediul înconjurător, educația non-formală dar și cultivarea creativității. Acestea se vor desfășura pe tot parcursul lunii octombrie și vor avea un grup țintă de 90 copii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

„Mulți copii din mediile defavorizate dezvoltă un comportament violent, bazat pe o stimă de sine scăzută și o educație precară, mare parte dintre ei fiind și victime sau autori ai fenomenului bullying, des întâlnit în școli. Am observat acest lucru și din activitățile Asociației noastre desfășurate în cartierul Gușterița, și o educație bazată pe înțelegerea frumosului, care se manifestă în jur dar și în ei, prin ei, i-ar ajuta pe copii să se raporteze diferit la comunitatea din care aceștia fac parte, mai ales că arta este un mijloc prin care pot învăța în joacă. Pe lângă nevoile de bază, copiii au nevoie și de cultură și dezvoltarea creativității, utilă în toate domeniile de activitate, mai ales că există posibilitatea ca dintre acești copii să descoperim talente deosebite, pe care nu au șansa să le descopere”, se arată în proiectul înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu.

5.500 de lei

Cu cei 5.500 de lei pe care vrea să-i strângă, asociația vrea să organizeze cel puțin 6 ateliere creative, iar la fiecare dintre ele să participe între 10 și 15 copii din medii defavorizate, în perioada 2-31 octombrie.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 48 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu

Citește și: 

Un tron pe peron”. Prietenii Mocăniței aleargă la maraton pentru a construi o toaletă în gara din Cornățel: Când le zicem să meargă după tufiș, turiștii se uită cam ciudat la noi”

Proiectele Maratonului: Centrul Cultural Arab vrea să ofere cursuri gratuite de limba română pentru imigranții din Sibiu

Proiectele Maratonului: Salvamont Sibiu strânge bani pentru un echipament performant de salvare. 318 turiști accidentați anul trecut

Proiectele Maratonului: Sus Inima aleargă pentru a oferi mese calde bolnavilor de cancer

Proiectele Maratonului: Prietenii Berzelor strâng bani pentru a construi spații de îngrijire a căprioarelor

Proiectele Maratonului: Clubul Rotary Sibiu vrea să cumpere aparatură nouă pentru atelierul de panificație al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum”

Proiectele Maratonului: Asociația Educatism aleargă pentru terapia copiilor cu autism

Proiectele Maratonului: Părinții din Gura Râului aleargă pentru a amenaja o sală de muzică copiilor din corul Concertino

Proiectele Maratonului: Crucea Roșie strânge bani pentru dotarea centrului educațional și comunitar

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus