Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Știrile zilei - 25 aprilie. 24.000 de mașini vor circula zilnic pe centura sud * Finala Cupei României se joacă la Sibiu * FITS deschis tot cu show de drone

Știrile zilei - 25 aprilie. 24.000 de mașini vor circula zilnic pe centura sud * Finala Cupei României se joacă la Sibiu * FITS deschis tot cu show de drone

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Centura ocolitoare sud va atrage peste 24.000 de mașini pe zi

Sibienii sunt invitați în perioada 24 aprilie – 19 mai să își spună punctul de vedere cu privire la noua Centură ocolitoare sud, al cărei traseu a fost stabilit și pentru construcția căreia încep etapele administrative premergătoare. Detalii aici.

Primarul Astrid Fodor a publicat raportul de activitate pe 2022

Stadionul, Lacul lui Binder și modernizarea cartierelor Ștrand și Hipodrom I sunt primele „mari investiții” realizate în anul 2022 cu care se laudă primarul Sibiului. Astrid Fodor a finalizat raportul de activitate pentru anul trecut, în care menționează că „Sibiul a făcut noi pași mari înainte, spre un oraș mai plăcut locuirii, funcțional și ofertant pentru locuitorii săi”. Detalii aici.

Finala Cupei României se va juca la Sibiu

Federația Română de Fotbal a decis marți că finala Cupei României se va juca la Sibiu, în 24 mai. Finalistele Cupei României Betano, ediția 2022-2023, se vor stabili în urma semifinalelor din această săptămână, care se vor disputa între Sepsi OSK și CFR Cluj și U Cluj împotriva UTA Arad. Detalii aici.

Romgaz a semnat contractul pentru finalizarea celei mai mari investiții în producerea de energie electrică

69 de milioane de euro este valoarea contractului semnat între Romgaz și spaniolii de la Duro Felguera SA pentru finalizarea termocentralei de la Iernut. Începută în 2016, cu o asociere condusă de aceiași constructori spanioli, termocentrala este cea mai mare investiție în derulare într-o unitate de producere a energiei în zona Transilvaniei. Detalii aici.

Se permit sau nu vizitele la secțiile de Ginecologie și Neonatologie?

Accesul în secțiile de Obstetrică Ginecologie I și Neonatologie I ale Spitalului Clinic Județean Sibiu ar fi limitat, susține un cititor Turnul Sfatului, care spune că a trimis conducerii instituției o solicitare în acest sens, îndemnat de mai multe persoane. Detalii aici.

FITS păstrează show-ul cu drone în locul artificiilor

Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în acest an în perioada 23 iunie – 2 iulie, iar tema pentru această ediție este Miracol. Constantin Chiriac a anunțat în cadrul unei conferințe, că în deschiderea și închiderea festivalului va avea loc un show cu drone, la fel cum s-a întâmplat anul trecut. Detalii aici. Sibienii au de ales între 800 de evenimente la care vor putea participa la FITS 2023. Detalii despre program, aici.

Pista spre Rășinari intră în reparații

Consiliul Județean Sibiu anunță într-un răspuns oferit ziarului Turnul Sfatului că începând de săptămâna viitoare pista de biciclete care leagă Sibiul de Rășinari va intra în reparații. Detalii aici.

Un băiat care a închiriat tricicleta pentru persoane cu dizabilități, amendat după ce a fost văzut pe camere

Un băiat din Șelimbăr a fost amendat de Poliția locală din Sibiu după ce a folosit o tricicletă pentru persoane cu dizabilități și s-a plimbat cu ea prin centrul orașului. Utilizarea lor de către alte persoane se sancționează cu amendă între 200 și 300 de lei. Detalii aici.

Cât de greu este să construiești o stație de autobuz la marginea Sibiului

Cinci ani - acesta este termenul maxim pe care și l-a asumat Consiliul Județean Sibiu pentru amenajarea unei stații de autobuz. Punctul de oprire a fost solicitat de mai multe ori de locuitorii din comuna Roșia, care să fie amplasat în dreptul cartierului Bavaria. Înainte însă de a începe numărătoarea celor cinci ani a fost nevoie de aproape doi ani de demersuri oficiale. Detalii aici.

Apa potabilă ajunge în Valea Avrigului

Realizarea unei conducte de distribuție a apei potabile până la Cabana Cerbului Avrig din Valea Avrigului este investiția pe care Primăria din localitate o pregătește. Deocamdată, instituția a transmis un memoriu de prezentare a lucrării la Agenția de Mediu, în vederea obținerii acordului de mediu. Detalii aici.

Tudor Oprea a prezentat noua echipă PlayBike ProCycling

Avrigeanul Tudor Oprea - încă singurul român care a participat la Jocurile Olimpice reprezentând țara noastră la mountain-bike - a lansat, alături de brașoveanul Ciprian Burtan, echipa PlayBike ProCycling. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus