Luni,
25.09.2023
Parțial Noros
Acum
21°C

Știrile zilei - 1 mai. Rubrică nouă - Turist în județul tău

Știrile zilei - 1 mai. Rubrică nouă - Turist în județul tău

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Biserica fortificată din Alma Vii se redeschide după opt ani

Biserica fortificată din Alma Vii a trecut începând cu anul 2015 printr-un amplu proces de restaurare. Mai întâi au fost refăcute zidurile exterioare și cele patru turnuri, iar recent s-a încheiat șantierul bisericii. ”Deplorabilă”, așa descrie Alexandra Lăcătuș, persoana responsabilă cu primirea turiștilor în zonă, starea ansamblului înainte de lucrări. Imaginile de dinainte de șantier arată turnuri cu crăpături masive pe toată înălțimea construcției. Detalii aici.

Căsuța MGS, cea mai nouă destinație de sub crestele de lângă Sibiu

În prima zi a lunii mai inaugurăm o nouă rubrică a ziarului Turnul Sfatului. „Turist în județul tău” reunește articole cu informații despre diferite destinații din județul Sibiu. Iar prima astfel de destinație pe care v-o propunem este una cât se poate de nouă: Căsuța MGS. O cabană despre care a început să se vorbească abia din vara anului trecut. Detalii aici.

Profesori români din Ucraina au vizitat Sibiul

Un grup de profesori de etnie română din regiunea Cernăuți s-au aflat pentru 3 zile la Sibiu într-o vizită de „încărcare a bateriilor”. Cadrele didactice spun că în ciuda optimismului pe care îl au cu privire la rezolvarea situației școlilor românești din Ucraina, pandemia apoi războiul i-au făcut să trăiască într-un stres continuu în ultimii ani. Detalii aici.

Interviu cu Teodor Tulpan, noul cetățean de onoare al județului

Săptămâna aceasta Teodor Tulpan a devenit cetățean de onoare al județului Sibiu. Era deja cetățean de onoare al municipiului Sibiu de ani buni. Își împarte timpul zilnic alături de familie, merge prin școli să povestească celor mici despre alpinism și pregătește o nouă expediție. Însă, am ținut să începem discuția cu o lămurire: Este sau nu primul român ajuns pe cel mai înalt vârf din lume? Detalii aici.

Un ghid de turism din Sibiu i-a învățat pe elevi istoria orașului prin jocuri interactive

Un proiect de suflet născut din dorința de a-i aduce pe micuți mai aproape de istoria țării, dar și de cea a Sibiului. „Cunoașteți orașul cu Nico” a ajuns în „Săptămâna Altfel” în mai multe școli din Sibiu, iar copiii s-au putut bucura cu ajutorul ghidului de turism Nicoleta Ocneriu de activități interactive, dar și de jocuri de rol prin care au putut să trăiască istoria pe propria lor piele. Detalii aici.

Copiii și părinții, invitați la Aeroclubul „Hermann Oberth” Sibiu de Ziua Porților Deschise

Aeroclubul României organizează și la Aeroclubul Teritorial "Hermann Oberth" Sibiu ziua porților deschise. Evenimentul va avea loc în  27 Mai, între orele 10 și 15. Toți cei prezenți vor avea ocazia să participe de aproape la o zi de activitate de zbor și să cunoască aeronavele și personalul. Detalii aici.

74% din elevii sibieni urmează cursurile de religie

Aproape 80% dintre elevii din clasele I - XII urmează materia opțională „religie” în școli, procentul din județul Sibiu fiind de 74%, conform datelor prezentate de Newsweek.ro. 2,14 milioane de elevi din 2,7, câți sunt înscriși în clasele I - XII urmează la nivel național ora de religie. Rezultă un procent de 78% dintre elevi au ales să meargă la orele de religie. Detalii aici.

Câinii de la Centrul Chinologic Sibiu, vedete pe litoral

Echipele Centrului Chinologic Sibiu au primele rezultate în cadrul misiunii pe care o desfășoară în această mini-vacanță de 1 Mai, pe litoralul Mării Negre, susțin surse Turnul Sfatului. Două dintre echipele canine ale Centrului Chinologic Sibiu, aflate în misiune, pe litoral, în zona Costinești, au depistat astăzi, în zona Vilei Beluga, substanțe de culoare verde, cel mai probabil canabis, la 3 persoane de sex masculin. Detalii aici.

Cronică de restaurant: cel mai nou restaurant portughez din Sibiu

Săptămâna aceasta s-a deschis un nou restaurant la Sibiu, cu specific portughez. După mine, subiectiv vorbind, este cea mai bună noutate din gastronomia Sibiului de la închiderea în 2021 a lui Syndicat Gourmet. A Camponeza - „Casa Gastronomului" Sibiu este denumirea restaurantului deschis la parterul casei ce are inscripționată pe ea „Casa Astronomului”, aflată oficial pe strada Azilului, nr. 2, adică imediat după ce treci de Podul Minciunilor. Detalii aici.

Șase echipe se vor lupta într-un turneu de fotbal caritabil în sprijinul Crucii Roșii Sibiu

Duminică, 7 mai, în comuna Arpașu de Jos va avea loc cea de-a V-a ediție a unui turneu de fotbal caritabil, cu strângere de fonduri pentru dotarea mașinii Crucii Roșii Sibiu. Este vorba despre un microbuz cu care voluntarii Crucii Roșii să-și poată duce la capăt misiunile din județ. Detalii aici.

Printre primele sfaturi ale Bisericii din Sibiu de acum 170 de ani au fost despre grădini

Acum 170 de ani sibienii de la sate, dar nu numai, erau îndemnați de Episcopia de la Sibiu să-și folosească pământul din preajma casei pentru a cultiva legume și pomi. A fost printre primele sfaturi ale Episcopiei conduse de Andrei Șaguna, de când acesta a fost ales la conducerea Bisericii Ortodoxe din Transilvania.  Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus