Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Știrile zilei - 4 mai. Cu Alba și Hunedoara în Transilvania de Sud Vest * Sibiu, oraș scump dar mai ieftin decât în Cluj și Brașov

Știrile zilei - 4 mai. Cu Alba și Hunedoara în Transilvania de Sud Vest * Sibiu, oraș scump dar mai ieftin decât în Cluj și Brașov

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Mai multe supermarketuri, mai multe TIR-uri blocate

Creșterea numărului de supermarketuri în municipiul Sibiu face ca tot mai multe TIR-uri și camionete de aprovizionare să fie nevoite să intre în oraș. Unele dintre ele ajung pe străduțe înguste care nu le permit șoferilor să înainteze sau să vireze în siguranță, fiind obligați să meargă cu spatele, printre mașini și parcări. Locatarii sunt îngrijorați de riscul producerii unor accidente. Detalii aici.

Cu Alba și Hunedoara în Transilvania de Sud Vest

Deputatul Tudor Benga, ales în Brașov, pe listele USR, partid din care a demis în iunie 2022, a depus în Camera Deputaților un proiect de regionalizare în care împarte România în 12 regiuni. În această formă de reîmpărțire teritorială a țării, Sibiul ar urma să facă parte din Transilvania de Sud Vest, alături de actualele județe Alba și Hunedoara. Detalii aici.

Sibiu, oraș scump dar mai ieftin decât în Cluj și Brașov

Municipiul Sibiu este unul din cele mai scumpe orașe din țară, conform unei analize realizată de Hotnews.ro, însă datele de aici confirmă informațiile prezentate de mai multe site-uri care ajută turiștii atunci când caută noi locații de vizitat. Detalii aici.

În zece zile Sibiul află dacă și cum poate primi bani pentru un nou spital județean

Memorandumul pregătit pentru ședința de Guvern de joi prevede că, cel mai târziu pe 15 mai, va fi publicat în consultare publică ghidul de finanțare pentru Programul Sănătate. Este vorba de ultima oportunitate prin care, în termen mediu, Sibiul să poată accesa jumătatea de miliard de euro necesară construirii unui nou spital județean de urgență. Detalii aici.

Restricții de trafic pe Viitorului

Primăria Sibiu anunță că luni, 8 mai, va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și extindere a străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță. Detalii aici.

60% din locuri la universitățile sibiene sunt bugetate

În județul Sibiu puțin peste 60% din numărul de locuri de la universitățile de stat din Sibiu - ULBS și AFT - sunt bugetate de stat, conform unui grafic realizat de platforma Pe Cifre, care publică statistici și analize economice, sociale și politice. Criteriile și standardele de finanțare a locurilor din universitățile românești a fot un subiect asupra căruia a atras atenția recent și conducerile a nouă instituții de învățământ superior din Românie, printre care și cea a ULBS. Detalii aici.

Documentație Dali pentru castelul Turnu Roșu de la Boița

Serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice faza DALI pentru obiectivul de investiții „Recuperarea identității culturale a momumentului istoric Castelul Turnu Roșu din Boița - Poarta de sud a Transilvaniei" au fost atribuite prin cumpărare directă unei firme din București. Detalii aici.

O expoziție dedicată stilourilor a umplut până la refuz sala Muzeului de Istorie din Sibiu

Muzeul de Istorie din cadrul Muzeului Național Brukenthal găzduiește începând de joi o expoziție în premieră națională dedicată stilourilor și instrumentelor de scris. Întâlnire cu foștii angajați ai FLARO. Detalii aici.

Mașini Dacia 1300 și 1310 din anii ’70-’80 vor putea fi admirate la Muzeul Astra

Muzeul ASTRA și Club Dacia Nostalgia invită sibienii să participe duminică, 28 mai, între orele 10-18, la evenimentul Nostalgic Dacia. Între 5 și 10 autoturisme Dacia 1300 și 1310, din perioada anilor ’70-’80, vor fi prezentate, împreună cu propriile povești, adunate de către actualii proprietari ai mașinilor. Expoziția va avea loc în parcarea din fața Pavilionului Muzeal Multicultural. Detalii aici.

Patru studente de la Științe Economice au transformat un proiect de facultate într-o campanie caritabilă de succes

Au început de la un proiect de facultate și au ajuns la o campanie caritabilă cu rezultate deosebite. Diana Didea, Natalia Căbulea, Maria Bratu și Antonia Tătar, studente la Facultatea de Științe Economice din Sibiu, au demarat la începutul lunii martie o campanie de strângere de fonduri prin care și-au propus să ajute copiii de la Casa Sf. Iosif din Odorheiul Secuiesc. Detalii aici.

Sibianul Adrian Mihai, cunoscut ca „Sfarmă Piatră”, a participat la „Chefi la cuțite”

Sibianul Adrian Ioan Mihai, cunoscut ca Sfarmă – Piatră, a participat în ediția din acest an de la Chefi la Cuțite. Sportivul spune că a descoperit de mult pasiunea pentru gătit și că astăzi îi place să gătească pentru familie. Chiar dacă i-a fost teamă de criticile juraților, a reușit să-i impresioneze, chiar dacă nu neapărat cu mâncarea pregătită. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Silviu Ionescu

Acum 11 luni

O sa îmi permit sa comentez pe subiectul regionalizarii. Poporul roman are marele păcat, ca atunci când ajunge la vot sa nu aibă de unde alege în materie de oameni politici și atunci alege politicieni=nulități. România a fost împărțită pe județe și în perioada interbelica, ba a reușit sa facă scoli, spitale, cai ferate și întreprinderi de armament. În plus a despăgubit în aur și statul ungar pentru grofii care au fost expulzați. Acum vin acești impostori și vor ei regionalizare chipurile ca reduc costurile, dar ei habar nu sa rezolve o ecuație de gradul 2. Din cauza lor a ajuns România asa, pentru ca au terminat termocentrale, au gonit romanii buni de munca afara, au vândut terenul fostelor întreprinderi pt a face proiecte imobiliare și Mall uri, au vândut rezervele de petrol și gaze ale tarii, au dărâmat combinate chimice, întreprinderi fanion, fabrici de camioane, tractoare, rulmenti, mașini unelte. România nu mai este în stare sa mai fabrice nici ingrasaminte, în plus au făcut în asa fel încât nici de fabrici de ulei și de zahar au considerat ca nu mai avem nevoie. Vor să trăim ca niște sclavi, probabil o sa ne treacă pe canabis ca să vedem viata în roz ca la 20 ani fără bani. Nu au dreptul acești impostori sa vorbească de regionalizare, străbunii noștri au luptat și au murit pt România tuturor și vin aceste hiene sa ne fragmenteze tara ca să o poată subjuga mai ușor de la Bruxell? Preferam sa murim cu arma în mana precum ucrainienii decât sa ne dărâme ce a acești impostori rusofoni, ce a mai rămas din tara asta. Despre unirea cu Republica Moldova nu vorbesc, dar lipsește s-ar da la regionalizare.
Raspunde

Emil

Acum 11 luni

Sibiul trebuie sa dispara cata vreme este fieful mafiei statale din constructii cu proiecte false, expertize MLPAT false, avize/autorizatii ISU, ISC, falsificate de suveicile lui Racovita si pompierii lui Iamandi. Dosarele penale de distrugere deschise de MAI ( Berechet, Lazar, Scutea, Licu, etc, ) au fost distruse cu probele din arhivele ISC teritorial si martori implicati ( Marutu, Bacanaru, Veseli, etc, ) cu tot, dupa ordinul personal dat Iohannis catre premier de curatare a bubelor infractorilor afiliati pentru a fi inscaunati si promovati in functii publice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus