Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Știrile zilei de luni, 22 mai, la Sibiu

Profesorii din Sibiu continuă greva. Lider de sindicat: „Vom rămâne de la început până la sfârșit”

În județul Sibiu 95% dintre unitățile de învățământ au fost în grevă, spune prof. Leonard Stancu, liderul de sindicat al dascălilor sibieni. Greva va continua. „Nu am niciun semnal că negocierile merg în direcția bună”, mai spune liderul de sindicat, făcând referire la faptul că perioada în care profesorii vor fi în grevă este nelimitată.

 

Străzile din municipiul Sibiu vor fi întreținute în următorii patru ani de către Terra Building

Primăria Sibiu a atribuit contractul de aproape 60 de milioane de lei pentru întreținerea și repararea infrastructurii rutiere, pietonale și velo la patru luni de la organizarea licitației, în februarie 2023.

”E un contract complicat, nu e un contract simplu. Se lucrează cum se lucrează, că autoritatea contractată nu prea este de acord să închidem străzile și trebuie să lucrăm sub trafic”, spune Ștefan Băcilă, administratorul companiei într-un scurt interviu care poate fi citit aici.

 

Tarifele pentru gestionarea deșeurilor sunt propuse a crește în tot județul. Discuțiile au inclus chiar și dublarea acestora

Inflația din ultimele zece luni și creșterea salariilor minime, printre altele, a dus la inițierea demersurilor de creștere a tarifelor de gestionare a deșeurilor și cu mai bine de 100%. Autoritățile au decis să reducă acest procent la puțin peste opt la sută, context în care Soma a cerut aleșilor să retragă proiectele. Situația este și mai complicată de atât.

 

Primăria vrea să instaleze peste 1.300 de panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice

Principalul rezultat urmărit este „creșterea nivelului de independență energetică a autorităților publice locale prin obținerea de energie din surse regenerabile (energie solară), cu excepția biomasei, pentru consumul propriu al acestora”.

 

Primăria modernizează bariera CFR care trebuia desființată acum 8 ani. Este „nesigură, pune în pericol pietonii şi participanţii la trafic”

La 8 ani de când trebuia desființată, conform documentelor CFR, trecerea la nivel de cale ferată de pe Calea Turnișorului acționată manual ar putea intra în modernizare. Bariera a creat mai multe probleme de trafic în ultimii ani, defectându-se de câteva ori, și este depășită din punct de vedere tehnic.

Bariera care aștepată de opt ani după modernizare se strică mai ales în sezonul rece

Cel mai mare ștrand din Sibiu, Aqua Fun, se deschide de la 1 iunie cu intrare gratuită pentru copii

Aqua Fun, cel mai mare ștrand din municipiul Sibiu, deschide oficial sezonul estival începând cu data de 1 iunie.

 

Vremea în Sibiu, în această săptămână: Cald, cu temperaturi de până la 27 de grade Celsius, dar s-ar putea să plouă în week-end

Va ploua în zonele de munte, iar temperaturile vor fi apropiate cu cele normale pentru această perioadă a anului, anunță meteorologii sibieni într-o prognoză pentru această săptămână. Temperaturile maxime vor depăși 23-27 de grade Celsius , însă în week-end e așteptat ca vremea să se răcească și chiar să plouă.

 

În Sibiu, prima bicicletă a fost adusă de la Paris, înaintea mașinilor. „Face furori pe străzi”

Prima bicicletă folosită pentru deplasarea prin Sibiu a apărut în urmă cu 154 de ani și, potrivit celor consemnate de cronicar, „a făcut furori”.

 

Citiți mai multe știri despre Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 877

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus