Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Știrile zilei de luni: de unde vin „noii sibieni”, studenții încep cursurile, renovare energetică la Ghibu

Știrile zilei de luni: de unde vin „noii sibieni”, studenții încep cursurile, renovare energetică la Ghibu

Cele mai importante știri ale zilei de luni.

De unde vin ”noii sibieni”: Vâlcea, Alba și din străinătate. Și unde pleacă: Brașov, Alba și București

Din județul Vâlcea vin să se stabilească în Sibiu cele mai multe persoane, conform datelor recensământului populației, încheiat anul trecut. Urmează Alba și cei veniți din străinătate. De plecat, se pleacă în Brașov, Alba și București. Iar în străinătate se află temporar aproape 5.000 de sibieni.

Piața Mare din Sibiu, plină de studenți la deschiderea anului universitar. Rectorul ULBS: „Nu vă limitați la vocabularul și la conținutul de pe TikTok și Instagram”

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu au marcat astăzi, 2 octombrie, deschiderea unui an nou universitar. Soarele, râsetele, entuziasmul și piața plină de studenți au fost cele care au întregit peisajul toamnei studențești de la Sibiu. 

Hidroelectrica vrea să știe dacă activitatea Centralei de la Racovița afectează sau nu fauna: va monitoriza speciile din aria protejată Oltul Mijlociu-Cibin-Hârtibaciu

 Monitorizarea se va realiza atât în amonte, cât și în aval de construcție. În acest sens, societatea a lansat o licitație, care va avea loc pe 16 octombrie. Pentru aceste servicii estimează că va plăti peste 180.000 lei.

Investiție de 14 milioane de lei la Liceul Onisifor Ghibu: gestionare inteligentă a energiei, panouri fotovoltaice, iluminat împotriva panicii

Primăria inițiază o amplă investiție în infrastructura Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, în vederea îmbunătățirii eficienței energetice. Proiectul prevede inclusiv stoparea degradării clădirii.

Daniela Cîmpean a comentat petiția USR care cere oprirea majorării tarifelor la gunoi în județul Sibiu: ”Ați lansat niște vorbe în vânt, ca cineva să iasă țap ispășitor”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a avut un schimb de replici în cadrul celei mai recente ședințe de Consiliu Județean cu liderul USR Sibiu, totul pornind de la petiția care cere stoparea creșterii tarifelor la deșeuri.

Taximetrist sibian, în audiență la Guvern să ceară soluționarea problemelor 

Sibiul a fost reprezentat de Vasile Spînu, taximetrist și membru în asociația Aripa 18. 

Tronsonul 4 din Sibiu – Pitești: Porr realizează un avans de peste 8% într-o lună

Compania austriacă Porr a raportat un avans de 8,65%, în prima lună în care au început practic lucrul efectiv la autostradă, conform datelor prezentate de  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cum arată pista de biciclete dintre Șopa și Șelimbăr. Investiție de 2 milioane de lei

Investiția totală este de 2,03 milioane de lei cu TVA inclus, iar pista are o lungime totală de 1,73 de kilometri, suprafața totală fiind de 4.389 de mp.

Premieră în Târgul Obor: Cumperi struguri pentru vin și pleci cu ei acasă gata zdrobiți

Noul serviciu este gratuit pentru cine cumpără o cantitate mai mare de struguri și deja se bucură de succes în Târgul Obor.

„Ne vrem mimul înapoi”, petiție pentru aducerea artistului Toni Varuti în centrul Sibiului. „În secunda doi sunt la Sibiu dacă primesc acea aprobare”

Artist stradal de peste 25 de ani, Toni Varuti spune că reacția oamenilor care au creat această petiție a fost una extrem de frumoasă, mai ales pentru că de-a lungul timpului a creat o legătură puternică cu Sibiul.

La doar 14 ani, Cristian Băilă a publicat prima sa carte: „A fost colosal, extraordinar!”

La doar 14 ani, Cristian Andrei Băilă și-a lansat prima carte, la Cercul Militar din Sibiu. Băiatul este olimpic la română și elev în clasa VIII-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus