Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Știrile weekend-ului la Sibiu

Știrile weekend-ului la Sibiu

Mașina Danielei Cîmpean e plătită de firma administratorului Bibu, Para Francisc a primit miere bio din Mărginime și modernizarea bazinului Olimpia s-a blocat din nou... acestea sunt doar câteva dintre principalele știri ale sfârșitului de săptămână la Sibiu.

Leasingul mașinii personale pe care o conduce Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, este plătit de firma administratorului județului, Adrian Bibu. Firmă din care acesta s-a retras după accederea în funcție, cedând-o fratelui său cu câteva luni înainte de contractarea leasingului. Societatea este asociată într-un proiect imobiliar ai cărui parteneri sunt, ambii, în relații contractuale cu administrația condusă de Cîmpean.

În urmă cu câteva zile premierul României era primit la Vatican de Papa Francisc, printre produsele de protocol oferite suveranului pontif regăsindu-se și mierea bio din Mărginimea Sibiului produsă de Herța Bio Apicole SRL.

Licitația în valoare de 35 de milioane de lei pentru reconstrucția Bazinului Olimpia din municipiul Sibiu este blocată în acest moment de contestația depusă de o asociere condusă de compania Geiger.

Guvernul României a majorat punctul de pensie de la 1 ianuarie 2024 cu peste 13%, în același timp anunțând că toate pensiile din țara noastră vor fi recalculate până în toamnă. Asta înseamnă că peste 99.000 de sibieni au primit mai mulți bani anul acesta. Unii mult mai mulți bani, alții ceva mai puțin.

În municipiul Sibiu există numeroase exemple unde locurile de parcare trasate pe carosabil sunt apropiate de trecerile de pietoni. Vizibilitatea în astfel de cazuri scade semnificativ, șoferii ajungând să vadă pietonii prea târziu sau atunci când sunt în fața lor. Ce spune șeful Poliției aflați aici.

Antropologul și muzeograful sibian Nicolae Trif, unul dintre cei mai apreciați paleontologi din țara noastră, a atras atenția National Geographic care îi va susține munca în perioada următoare printr-un proiect special.

Asociația Județeană de Fotbal Sibiu a avut sâmbătă Adunarea Generala Ordinară, ocazie cu care a fost prezentată activitatea pe ultimii patru ani și s-a ales noua conducere.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Sibiu a PNL, Raluca Turcan, ministru al Culturii, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu vor ieşi de la guvernare şi că atât ea, cât şi primarii PNL din judeţ îşi doresc comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pentru că asta va duce la o prezenţă mai mare a alegătorilor la vot.

„Pe strada Grigore Ionescu din Cartierul Arhitecților nu se poate respira mergând pe pista de biciclete din cauza prafului”. Aceasta este sesizarea pe care un cititor a făcut-o în aplicația Turnul Sfatului și pe care a însoțit-o cu o serie de fotografii. Acesta spune că străzile sunt pline de praf și noroi. În replică reprezentanții Societății Drumuri și Poduri S.A. spun că s-au apucat de curățat acest tronson de drum județean cu câteva zile în urmă, în condițiile în care nu mai interveniseră pe el din luna septembrie a anului trecut.

În 1961 se filma în Poplaca și Rășinari filmul ”Setea”, primul din România realizat pe ecran lat. Diferența o vedeți atunci când urmăriți filme vechi, pe ecranele moderne, chiar și pe televizoarele de acasă, iar marginile sunt blurate sau înegrite pentru că pelicula pe care au fost realizate era pentru un format mai restrâns.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus