Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Cine va conduce Sibiul în următorii patru ani? Știrile zilei de joi

Cine va conduce Sibiul în următorii patru ani? Știrile zilei de joi

Ziua de joi este cea în care sibienii au aflat ultimele nume care intră în campania pentru câștigarea funcției de primar al Sibiului. Primărie despre care aflăm că este condusă de un viceprimar care a reușit să scape de un credit fără să-l plătească. Vestea bună a zilei este că Guvernul a aprobat ordonanța privind finanțarea construirii de noi spitale, ordonanță care dă reale speranțe proiectului noului județean de la Sibiu.

FDGR și-a lansat candidații pentru Primărie și CJ: Astrid Fodor și Paul Kuttesch. Porr, președintele Forumului, candidează pentru Consiliul local

Astrid Fodor va candida la un nou mandat de primar al municipiului Sibiu, după ce Gabriel Tischer a refuzat această desemnare. Pentru președinția Consiliului Județean va candida Paul Kuttesch, care în prezent este consilier local al municipiului Sibiu.

 

Bogdan Trif va candida la președinția Consiliului Județean. Florian Giubega e candidatul PSD la Primăria Sibiu

Consiliul Permanent Național al PSD l-a validat pe președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, să candideze la președinția Consiliului Județean. În aceeași ședință a fost validată și candidatura lui Florian Giubega la Primăria Sibiu.

 

Viceprimarul Sibiului a scăpat de un credit fără să-l plătească. Primul executor a renunțat, nu avea ce să mai valorifice. „Ceață” în declarațiile lui Bokor

Viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, a câștigat un proces la finele anului trecut împotriva unei firme care căuta să recupereze echivalentul a peste 40.000 de euro de pe urma unui credit accesat în 2008. Credit ale cărui rate nu au mai fost achitate din 2013, conform datelor din proces, și pentru a căror recuperare au fost deschise două dosare de executare. Primul a fost închis deoarece executorul nu avea ce bunuri ale familiei viceprimarului să valorifice, iar al doilea – ca urmare a faptului că s-a împlinit termenul de prescripție.

 

Vin banii pentru noul spital județean, cu o lună și jumătate înaintea alegerilor. Discuție în guvern pentru alocarea a 2 miliarde de lei pentru noile proiecte

În ședința de guvern de astăzi se află pe ordinea de zi și ordonanța prin care se vor putea aloca cel mult 2 miliarde de lei pentru construcția unui spital județean, exact actul de care are nevoie Consiliul Județean Sibiu pentru a rezolva cea mai mare parte din sursa de finanțare a proiectului. În cazul noului spital județean din Sibiu suma totală a costurilor se ridică la 2,5 miliarde de lei.

 

Daniela Cîmpean, despre ordonanța care alocă 2 miliarde de lei pentru spitale noi: „Este o veste bună. Era normal să se întâmple lucrul acesta”

Ordonanța aprobată astăzi de Guvern, potrivit căreia proiectele unor spitale județene noi pot primi până la 2 miliarde de lei, este primită de președinta Consiliului Județean Sibiu drept o veste bună. „Era normal să se întâmple lucrul acesta”, spune Daniela Cîmpean, fără însă a se grăbi să ofere detalii privind strategia de a identifica restul de aproximativ 500 de milioane de lei necesari.

 

Florin Piersic la Sibiu: Hohote de râs, lacrimi și mesaje de dragoste cu primarul Astrid Fodor. „Dacă nu aveam aproape 90 de ani, vă luam cu mine”

Actorul Florin Piersic era pe punctul de a muri la Sibiu, a mărturisit acesta de Ziua Mondială a Teatrului, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” (TNRS). Într-un maraton de 2 ore de discuții, miercuri seara, alături de directorul TNRS, Constantin Chiriac, și preotul Constantin Necula, acesta i-a provocat pe spectatorii care l-au ascultat să râdă în hohote și să plângă, dar le-a oferit și multe bancuri, destăinuiri și povești din culise și de pe platourile de filmare pe care s-a aflat de la vârsta de 22 de ani.

 

De la lux, la viața la țară: după 14 ani în Anglia, un tânăr s-a stabilit într-o comună din Sibiu și a înființat o fermă de vaci. „Am avut două case în Londra, mașini de lux, vacanțe scumpe, dar am realizat că nu aveam nevoie de toate astea”

După 14 ani de muncă în Anglia, Andrei Nicola a decis să se întoarcă în România și să pună bazele, alături de soția sa, unei ferme de văcuțe de rasă Angus, pe care au deschis-o în comuna Porumbacu de Jos din județul Sibiu și pe care au numit-o Tower Farm Transylvania. Banii și luxul pe care i-au avut în Londra nu au putut cumpăra liniștea pe care cei doi au găsit-o la țară.

 

Unul din cei doi subprefecți ai Sibiului a fost eliberat din funcție

Sebastian Gheorghe Șebu a fost eliberat din funcția de subprefect de către Guvernul României în cursul zilei de 28 martie. Deocamdată nu a fost anunțat un înlocuitor al acestuia.

 

Directoarea Băii Populare a demisionat din funcție. Postul este scos la concurs doar pentru economiștii cu master în Finanțe

Primăria Sibiu a scos la concurs postul de director al Serviciului public Baia Populară, după ce Ioana Dăncăneț a demisionat.

 

Peste 100 de angajați ai Poștei Sibiu anunță intrarea în grevă generală. Autoritățile au trei zile să negocieze și să dea curs revendicărilor

Angajații Poștei Române au anunțat, oficial, începerea grevei generale de luni, 1 aprilie, orele 00.00. Durata grevei va fi neterminată, până la soluționarea revendicărilor. Concret, dacă până luni autoritățile naționale nu sunt dispuse la negocieri care să ducă spre soluționarea revendicărilor, lucrătorii poștali se vor prezenta la serviciu, dar nu vor lucra. Peste 100 de angajați din Sibiu se vor alătura colegilor din țară. 

 

Într-o lună copiii din centrele de plasament ale județului ar putea fi mutați în case de tip familial: „Sunt șapte în construcție cu grad de finalizare de 80 – 90%”

În aproximativ o lună toți copiii din centrele de plasament ale județului ar putea fi mutați în case de tip familial, au fost informațiile oferite ieri de autorități, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia finalizării lucrărilor la Centrul de zi Prichindelul. 

Citește și restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Ernest Popescu

Acum 2 săptămâni

(Acest mesaj a fost șters din cauza publicității pe care o includea)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus