Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Știrile zilei - 29 martie: O zi dedicată învățământului din Sibiu

Știrile zilei - 29 martie: O zi dedicată învățământului din Sibiu

Știrile de azi au fost dominate de vizita ministrului Educației la Sibiu, dar și de declarațiile făcute de conducerea ULBS înainte de noul său mandat.

Ligia Deca și-a început vizita la școala din Gura Râului. Aceasta a venit la Sibiu pentru a lăuda creșterea calității sistemului educațional din acest județ.

Ulterior, alături de ministrul Culturii, Raluca Turcan, și de președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a susținut o conferință de presă la sediul PNL.

Apoi, la Sala Thalia, au fost premiați peste 340 de elevi și profesori din școlile județului, pentru rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale. Un eveniment restanță a administrației județene.

Deca a mai vorbit la Sibiu despre faptul că înregistrările audio-video din şcoli, accesate doar de către autorităţile abilitate.

De partea cealaltă, la ULBS a fost prezentată întreaga conducere pentru mandatul 2024-2029 după ce aceasta a fost validată de Senat. Printre ei, un prorector și doi decani noi.

Tot acolo aflăm că la universitatea din Sibiu are loc un schimb de generații, iar creșterea în grad didactic reprezintă o adevărată provocare, din cauza criteriilor „peste standardele naționale”.

 

În altă ordine de idei, aflăm că Fosta fabrică de încălțăminte și confecții metalice din Sibiu, Roșu SRL, este scoasă la vânzare pentru 1,5 milioane de euro.

Iar Primăria anunță că ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General va fi cu reprezentanții din HoReCa și va avea loc miercurea viitoare.

De citit:

Mica afacere de azi: O economistă din Sibiu și-a deschis afacere cu investiție inițială de 100 de lei. „De când eram mică, mama mea m-a învățat să croșetez”

Conducerea Comandamentului NATO din Sibiu sărbătorește împlinirea a 75 de ani de la înființarea Alianței și 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică printr-un eveniment al porților deschise.

În acest context, unul dintre militarii străini din cadrul Comandamentului spune de ce i se pare Sibiul mai sigur decât Bucureștiul.

La capitolul sănătate, Sibienii își vor putea face programări la Fizioterapie doar de la 1 iunie, pe termen nelimitat. Iar Spitalul TBC extinde programul de vizitare.

La capitolul sport, FC Hermannstadt a pierdut în deplasare, în a doua partidă din play-out.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1009

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus