Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

FDGR l-a exclus pe viceprimarul Sibiului, trecut la PSD, economia merge bine, ultima dezbatere pentru PUG, autobuze noi, cu bicicleta pe Valea Avrigului și alunecări de teren în județ. Acestea sunt câteva dintre principalele subiecte ale zilei în Turnul Sfatului. Mai jos găsiți știrile zilei la Sibiu.

Conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România, întrunită miercuri seară, a decis excluderea Corinei Bokor și retragerea sprijinului politic pentru funcția de viceprimar. Decizia vine după ce Corina Bokor a anunțat în această dimineață trecerea la PSD.

Județul Sibiu are peste 142.000 de angajați activi, ale căror contribuții vin să sprijine din punct de vedere social aproximativ 110.000 pensionari, șomeri și asistați sociali. În comparație cu alte județe din România, proporția celor care muncesc este net superioară în județul nostru.

La ultima dezbatere publică anunțată pe subiectul viitorului plan urbanistic general al Sibiului, întâlnire dedicată industriei HoReCa, proprietarii de restaurante au declarat că noile limitări propuse (spațiu de minim 50 de mp, evacuări mascate în centrul istoric) vor duce la închiderea unor localuri din zona centrală. Primarul Astrid Fodor a arătat că mai este loc de discuții și că, din estimările administrației locale, 80% din localurile din zona centrală îndeplinesc și aceste noi criterii.

Primăria Sibiu a relansat și licitația pentru achiziționarea celor șase autobuze electrice de 10 m pentru zona metropolitană, după ce la începutul lunii martie a scos la licitație și contractul pentru cele 30 de autobuze de 12 m. Licitațiile din vara anului trecut au fost anulate.

Geiger Transilvania va construi pista de biciclete care va lega Avrigul de Valea Avrigului, una dintre zonele turistice preferate de sibieni pentru petrecerea timpului liber.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a semnat un protocol de colaborare cu Garda Națională de Mediu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență referitor la modul în care fermierii respectă condițiile agricole și de mediu privind arderea miriștilor și a resturilor vegetale de pe terenul arabil.

În 18 localități din județul Sibiu există riscuri de alunecări de teren, conform informațiilor deținute de administrația județeană. Aceasta intenționează să actualizeze hărțile de risc natural pentru alunecări de teren, aprobând într-o ședință extraordinară alocarea resurselor financiare necesare în acest sens.

Primăria Municipiului Sibiu a publicat marți, 2 aprilie, rezultatele finale ale evaluării managementului Teatrului Naţional „Radu Stanca "Sibiu, Casei de Cultură a Municipiului Sibiu şi Teatrului pentru Copii şi Tineret Gong Sibiu.

Noul sediu al Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu a fost inaugurat  miercuri, 3 aprilie. Aproape 260 de copii cu nevoi speciale vor beneficia de noua investiție, realizată pe locul locul fostei Școli Generale nr. 22, de pe strada Dr. Dumitru Bagdazar.

Un bărbat în vârstă de 23 de ani din județul Olt și-a păcălit iubita din Sibiu să-i spună parole și date de acces din telefon, apoi i-a furat 175.000 de lei. Întreaga poveste aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus