Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Știrile zilei - 9 aprilie: Un consilier pleacă, un viceprimar vine * Bani pentru spital * Elev olimpic * Agendele județului * Parcări închise

Știrile zilei - 9 aprilie: Un consilier pleacă, un viceprimar vine * Bani pentru spital * Elev olimpic * Agendele județului * Parcări închise

Cele mai importante știri de azi - o scurtă selecție:

USR Sibiu pierde un consilier. Raul Apostoiu spune că e dezamăgit inclusiv de partidul din care a făcut parte, dar conducerea partidului transmite că îi înțelege dezamăgirea „față de marile partide”.

Din nou despre Spitalul județean - cel viitor și nou. Pe lângă cele două miliarde de lei pe care Consiliul Județean le-ar putea accesa din Programul național Sănătate pentru ridicarea noului Spital județean, mai e nevoie de cel puțin jumătate de miliard, în vederea demarării lucrărilor cu cei de la Con-A Operations. Ar putea un astfel de sprijin financiar veni din partea Primăriei Sibiu? Ne răspunde chiar primarul în funcție, Astrid Fodor.

Votul „extraordinar” pentru un nou viceprimar. Primarul Fodor convoacă aleșii locali să o schimbe pe viceprimarul Bokor. Cu consilierul Lerner.

Prima întâlnire pentru zona metropolitană a Sibiului. Primarii zonei metropolitane a Sibiului se întâlnesc în prima adunare generală. „Voi propune chestionarea celor interesați”, spune primarul comunei Rășinari și cel care a fost ales președinte al ADI Pol Dezvoltare Sibiu.

Viitoarea generație sau tineretul studios. Tudor Giurca este elevul care a adus Sibiului primul premiu la Olimpiada Națională de Lingvistică. Materia nu se studiază la școală.

Cine va păzi Oltul? Începând de astăzi pescuitul este interzis pe râul Olt și alte ape din județul Sibiu, conform unui ordin privind prohibiția din acest an. Adrian Vlascu, inspectorul ANPA, spune cine va controla malurile Oltului și cine se va îngriji ca ordinul de prohibiție să fie respectat.

Record la meteo. Luna trecută - martie 2024 - a fost cea mai călduroasă din anul 1961, de când se măsoară temperatura constant la nivelul municipiului Sibiu și în zonele de podiș.

Agendele județului. Consiliul Județean SIbiu a publicat lista proiectelor care vor primi bani din bugetul local al județului Sibiu în acest an:

Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunității;

Agenda pentru tineret;

Agenda pentru educație.

Investiție la Tălmaciu pentru persoanele cu dizabilități. Reabilitarea uniu centru nou. Beneficiarii dorm acum câte doi sau trei în cameră.

Fără păcănele. Păcănelele vor fi interzise în cele mai multe localități din județul Sibiu. „Această industrie face foarte mult rău României, oamenii mor din cauza asta”.

Brânza (e) de Sibiu? Directorul Institutului Național de Cercetări Alimentare spune că „nu ne garantează nimeni originea efectivă. Nici măcar în laborator nu o putem detecta”.

Atenție șoferi: Parcările Cazarma 90 și Piața Teatrului vor fi închise miercuri și joi pentru câteva ore: pentru refacerea marcajelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 917

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus