Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Știrile weekendului, la Sibiu

Știrile weekendului, la Sibiu

Chiar dacă meteorologii anunță răcirea vremii și ninsori la muntele unde vor  fi amenajate noi refugii și puncte de belvedere, nu trebuie să vă faceți griji dacă trebuie schimbată rețeaua de apă pe strada pe care locuiți: în Sibiul cu un nou viceprimar pensionar se utilizează o tehnologie ce înlocuiește săpăturile care blochează drumurile. Drumuri deschise către prima clădire cu fațadă din sticlă din centrul istoric. Un altfel de rezumat al știrilor din sfârșitul săptămânii, de la Sibiu.

Al doilea caz de condamnare la închisoare și demolare a unor clădiri ridicate fără autorizație. „Să mă apuc de obținut acte ar fi durat doi-trei ani”

După cazul vilei de pe Calea Dumbrăvii, aflată în procedură de executare în vederea demolării, Turnul Sfatului a descoperit un al doilea caz în care instanța – sesizată de către procurori – a dispus demolarea unor clădiri ridicate fără autorizație de construire. Bărbatul condamnat la închisoare cu suspendare ca beneficiar al acestor clădiri spune că decizia i se pare aberantă: cu un picior amputat și o stare a sănătății precară, nu a mai putut aștepta „cu anii” după actele autorităților. „Și este vorba de fosta bucătărie de vară și de vechiul grajd, niște ruine”.

 

Orașe-magnet într-o Românie cu declin demografic. „Sibiul nu iese în evidență pentru că este mai mic”

Reprezentanții unui cunoscut grup de analize și dezbateri, numit Rethink România (din engleză, Regândește România - n.n.), au venit a Sibiu să vorbească despre România orașelor-magnet, din punctul de vedere al dezvoltării urbane. Aceștia au prezentat datele unui studiu care arată că în unele zone din țară se observă o urbanizare masivă, care vine în contrabalanță cu declinul demografic observat la nivel național; explicând, totodată, de ce se întâmplă acest lucru.

 

Premieră: o nouă tehnologie prin care rețelele de apă din Sibiu sunt modernizate fără spargerea și închiderea străzilor. „Costurile sunt cam aceleași, dar fără disconfort. Și merge și mai rapid”

Înlocuirea rețelelor de apă prin spargerea străzilor, săparea unor șanțuri adânci, pozarea noilor țevi, blocarea traficului și tot disconfortul de rigoare are o alternativă: construirea unor noi conducte în interiorul celor vechi printr-o tehnologie botezată „relining”.

 

Din fonduri europene: punct de belvedere deasupra Păltinișului, pe vf. Bătrâna, și refugiu montan deasupra Sadului, pe vf. Prejba

Administrația județeană a demarat procedurile de atragere de fonduri europene nerambursabile în vederea amenajării de facilități turistice în munții Cindrel, la aproape 2.000 de metri, și în munții Lotrului.

 

Prima clădire cu fațadă de sticlă din centrul istoric al Sibiului va fi inaugurată la începutul anului viitor. „Deocamdată noi vom administra hotelul”

Lucrările la prima clădire cu finisaje moderne și fațadă din sticlă serigrafiată din centrul istoric vor duce la inaugurarea unui hotel de patru stele la începutul anului viitor.

 

Diferențe mari de temperatură, săptămâna viitoare, la Sibiu: de la 31 de grade luni, la 9 grade joi. La munte va ninge

Vor fi diferențe mari de temperaturi săptămâna viitoare, anunță meteorologii sibieni în prognoza remisă cititorilor Turnul Sfatului. Astfel, dacă luni vremea va fi deosibit de caldă, cu temperaturi maxime de până la 31 de grade, acestea vor scădea vineri până la 9 grade. La munte va fi lapoviță și ninsoare, transmite meteorologul Raul Stoica.

 

Noul viceprimar al Sibiului este și el pensionar, nu are casă și nici mașină. „Pe mine mă interesează ce pot să fac astăzi, mâine și de luni încolo”

De când a intrat în rândul aleșilor locali, noul viceprimar al Sibiului, Helmut Lerner, a fost angajat doar în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România. Pe lângă salariul de aici, veniturile sale au mai fost completate din indemnizația de consilier și, începând cu 2021, și din pensie.

 

Turcan cere două lucruri pesediștilor, ca să guverneze mult timp împreună: să nu-i mai jignească și să nu mai achiziționeze primari

La lansarea candidaților PNL Sibiu pentru alegerile locale, Raluca Turcan și Dan Motreanu au fost singurii care au vorbit de alianța cu PSD. 

 

Este sectorul IT din Sibiu în criză? Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT Cluster: Și în 2021 părea că piața este blocată, dar și-a revenit în șase luni de zile

Încă de la începutul anului 2024, de când Guvernul a tăiat o parte din facilitățile fiscale acordate IT-știlor, s-a vorbit despre o posibilă criză economică în acest sector. A existat temerea că salariilor celor care lucrează în domeniu vor scădea, iar investițiile se vor reduce simțitor. Unii specialiști au prezis chiar un regres. Pentru a vedea care este situația reală la Sibiu, reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT Cluster, organizație ce reunește zeci de companii din domeniu.

 

Preotul Constantin Necula: Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi

Toată societatea este într-o derivă psihiatrică, a declarat preotul Constantin Necula, săptămâna trecută, la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului, desfășurată în Sibiu. 

 

Mâncare de post, bună și ieftină, în centrul Sibiului

Pentru că destul de multă lume ține post în perioada aceasta, zilele trecute am ascultat o recomandare prietenească și am mers să încerc un loc în centrul Sibiului lăudat de mulți pentru mâncarea delicioasă, dar prea puțin cunoscut.

 

Oină: echipa de băieți a județului Sibiu s-a calificat la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar

În timp ce echipa de oină a fetelor s-a clasat pe locul doi în competiția pe zonă la acest sport, echipa băieților s-a calificat în etapa națională.

 

Citește restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 942

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pe același subiect

Sus