Sibiul are de ani buni restaurante cu preparate specifice bucătăriei chinezești, coreene, japoneze, tibetane și multe altele, dar până acum câteva zile nu găseai nimic de la indieni. Sunt, totuși, aproape 1,5 miliarde de indieni pe planetă, era inevitabil. Am avut bucuria să testez preparatele Soul Indian Cuisine în weekend și pot să mărturisesc fără regrete că este o adevărată senzație culinară.
Nu vă mint, m-am dus pe Ocnei, la nr. 8 (la doi pași sub Podul Minciunilor), plin de prejudecăți. În zilele noastre toată lumea a văzut clipuri pe internet cu mâncare indiană gătită în condiții improprii, cu ingredientele suspicioase sau aproape imposibil de picante.
Ideea mi-a fost întărită când am intrat în local, unul extrem de simplu decorat, ciment pe jos, câteva mese goale, pereți gălbui, un TV atârnat cu muzică ritmată unde oamenii dansează în sincron și o tanti indiancă pictată într-un colț cu un zâmbet larg spre farfuriile noastre. Însă ceea ce te lovește în piept este mirosul, unul puternic, intens, în aer plutesc niște arome neobișnuite pentru nasurile noastre de români, dar îmbietoare.
Meniul are puține pagini, o introducere în bucătăria indiană, dar ai de unde să alegi. Cu o ușoară temere, am ales pui masala, pui biryani, pâine naan cu usturoi și unt, iar la desert - rasgulla.
Nu vă pot descrie gustul pentru că nu am elemente comparative în bucătăria noastră, vă pot spune doar că este absolut delicios. Puiul masala este compus din bucăți de pui marinate, apoi preparate cu legume într-un sos gros intens condimentat. Sos care dă dependență. Efectiv am curățat castronul cu pâinea naan aromatizată cu usturoi și înmuiată în unt topit. Biryani este, la bază, un fel de orez prăjit, ușor crocant, cu bucățele de pui rumenit, ceapă caramelizată și numeroase condimente. Efectiv te lingi pe degete, deși am folosit tacâmurile, că suntem în Europa.
Desertul rasgulla este un fel de papanași de-al nostru, are bile din aluat prăjit, înmuiate într-o zeamă dulce, probabil zahăr însiropat cu arome de fructe și o cupă de înghețată. E dulce și răcoritor, suficient cât să estompeze gustul picant.
Apropo de picant, aveți în meniu indicații ale intensității, dar recomand să vorbiți cu chelnerul. Este foarte amabil și știe că nu avem papilele obișnuite ca ei, deci va trece cu voi prin meniu și va discuta la bucătărie despre preferințele voastre. Inclusiv bucătarul a venit să vadă dacă suntem ok cu intensitatea usturimii.
Pe o masă completă, cu băuturi și desert pentru două persoane, am plătit puțin peste 130 de lei la Soul Indian Cuisine. De banii aceștia am primit o experiență, nu doar mâncare: atmosferă veselă, oameni calzi, primitori și mâncare delicioasă care-ți rămâne în minte, te face să-ți dorești să revii și să încerci și altceva.
P.S.: Faceți rezervare înainte să mergeți, când am fost eu era plin ochi.
P. S. 2: În stilul lor, dacă ar fi să descriu restaurantul indian din Sibiu cu o melodie, cam așa ar suna:
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: mancare indiana sibiu , indian sibiu , restaurant indian sibiu , soul indian sibiu , soul indian cuisine
Vizualizari: 8647
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Alexandru Ispasoiu
Acum 11 ore
Sibian
Acum 12 ore
Till Eulenspiegel
Acum 12 ore
Alzara 1918
Acum 12 ore
Kitsch 100% marca fodor