Luni,
06.05.2024
Innorat
Acum
7°C

Din bugetul de stat au fost alocați 46 de milioane de lei pentru a-i despăgubi pe sibienii afectați de viitoarea Variantă ocolitoare de sud

Din bugetul de stat au fost alocați 46 de milioane de lei pentru a-i despăgubi pe sibienii afectați de viitoarea Variantă ocolitoare de sud

CNAIR a primit 46 de milioane de lei pentru a-i despăgubi pe sibienii afectați de construcția viitoarei Variantei Ocolitoare Sud Sibiu (VOSS).

Banii au fost alocați prin Bugetul de Stat și reprezintă încă un pas în realizarea viitoarei artere care va prelua traficul auto din zona de sud a municipiului Sibiu, anunță reprezentanții CJ Sibiu.

Totodată, potrivit unui comunicat al administrației județene, CNAIR a realizat un audit de siguranță rutieră - faza Studiu de Fezabilitate, pentru întocmirea căruia a alocat suma de 65.000 lei: „Prin acest document sunt stabilite măsurile de asigurare a securității circulației pe VOSS, de prevenire a pierderii de vieți si vătămare a integrității corporale a persoanelor, precum si de evitare a producerii pagubelor materiale ca urmare a accidentelor de circulație”.

Documentul a fost transmis Consiliului Județean Sibiu în vederea studierii, iar o formă completată a acestuia, cu observațiile Consultantului, a fost retrimisă CNAIR.

Amintim că pentru realizarea VOSS, Consiliul Județean Sibiu a încheiat un parteneriat cu CNAIR. Valoarea investiției a fost stabilită la 3,32 miliarde lei, cu TVA. 

Valoarea documentațiilor tehnico-economice ale VOSS, realizate de către Consiliul Județean Sibiu, este de 4,26 milioane lei și a fost deja decontată din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, precizează reprezentnanții CJ.

VOSS va avea 21 km și va străbate teritoriile localităților Șelimbăr, Cisnădie, Rășinari, Poplaca, Sibiu și Cristian. Pentru a primi banii pentru execuția lucrărilor, CJ Sibiu trebuie să depună o cerere de finanțare prin Programul de Transport 2021-2027, după lansarea apelului de proiecte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1680

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

Newman

Acum 1 săptămână

Sunt multi bani (10 mil eur).Asta insemna ca traseul trece pe unde trebuie (pe terenurile acizitionate de cine a stiut pe unde va fi)
Raspunde

Cineva

Acum 1 săptămână

Și ce? Am dat 15 euro pe mp, și statul îmi dă 2 lei. Asta afacere! Pune-te in locul nostru.....
Raspunde

Jaful secolului la Sibiu !

Acum 1 săptămână

CJ Sibiu si cartelul local, vrea sa dea inca un tun. Sa cheltuie inutil aproape 1 MILIARD de EURO, PENTRU O CENTURA construita prea departe de oras pentru a prelua trafic din oras, FARA NICI UN STUDIU DE TRAFIC, dar care e mina de aur pentru pretenii lui cimpean - gen NSA si altii.
Raspunde

Georgeta F.

Acum 1 săptămână

Avem nevoie sa scoatem traficul afara din oras, ne sufocam! Felicitări!
Raspunde

Ion

Acum 1 săptămână

Bateti campii, aceasta centura pleaca din aproximativ acelasi loc ca si cealalta centura, si se uneste cu DN in aproximativ acelasi loc ca si cealalta centura. Acel trafic e deja scos afara. In schimb se strica o zona unica pentru Sibiu, zona ce se afla foarte aproape de Sibiu, ce poate fi folosita mult mai bine ca zona turistica, si eventual modernizate drumurile existente.
Raspunde

Florin

Acum 1 săptămână

Sunt în măsură să vorbească cei din cartierele și comunele care deservesc aceasta centura ocolitoare ,eu cred că este un lucru EXTRAORDINAR daca se va materializa ,cu interese și fără interese va fi un lucru BUN
Raspunde

D.t.

Acum 1 săptămână

Din păcate sunt mulți va tine care habar n-au de intenția / traseul fantasmagoric al centurii. Traseul va fi: Cristian -langa intrare Poplaca - Mănăstire Tropini Rasinari-Biosevis, 22km. Cele mai apropiate cartiere -Turnișor , Ștrand (cele sudice) din Sibiu sunt la 7km de cea mai apropiată intrare pe centură ! V. Aurie va fi la 6km de întrarea de la Biosevis! Așadar până sa ajungi la prima intrare pe centură (circulând prin oraș!) mai degrabă traversezi orașul către destinație. Astfel traficul atras din oraș va fi ZERO! 3,32 MLD lei , bani publici sunt aruncați la gunoi, iar DNA e legat la mâini de cartelul ciumelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus