Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Știrile zilei de marți

Știrile zilei de marți

Vă prezentăm cele mai importante știri ale zilei de la Sibiu.

Mihai Suciu, inginerul care ajută gratuit cu meditații elevii de 5 la mate să ia peste 9 la BAC, a reușit și anul acesta: „Nu vă mai luptați cu sistemul educațional!”

În iarna anului 2023, Mihai Claudiu Suciu își propunea să mediteze 100 de elevi asumați pe care să-i ridice de la nota 5 la peste 9 la matematică. Și asta până la examenul de Bacalaureat. Acum Mihai „își numără bobocii” cu mândrie. Este de părere profesorii de la clasă sunt mult prea încorsetați de programa școlară și că, uneori, intervenția cuiva din experior poate aduce o nouă viziune. 

 

Evaluare Națională, rezultate finale. Peste 250 de elevi s-au ales cu notele micșorate după contestații. Sibiul rămâne pe locul șase la nivel național

Marți, 9 iulie, s-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională. Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu 393 de note au fost mărite, 255 au fost micșorate în timp ce 79 de note au rămas nemodificate. După rezultatele finale județul se situează pe locul VI la nivel național având o rată a elevilor care au obținut note de peste 5 de 76,51%.

 

S-au depus peste 800 de contestaţii în Sibiu, după examenul de Bacalaureat. Cele mai multe sunt la Limba şi literatura română

837 de contestații s-au depus în urma examenului de Bacalaureat în județul Sibiu, anunță Inspectoratul Școlae Sibiu, într-un comunicat de presă. Rezultatele finale se vor afişa vineri, 12 iulie.

 

Ce se întâmplă cu lemnul defrișat pe Valea Oltului pentru autostradă

Lemnul de pe Valea Oltului, defrișat zilele acesta pentru a permite construcția autostrăzii Sibiu-Pitești, aparține primăriei comunei Boița. După ce va fi vândut la licitație, banii obținuți vor fi folosiți pentru investiții.

 

Experiență suprarealistă pe Valea Oltului. Cum facebook-ul i-a dat de gol pe politicieni

Oricine a traversat măcar o dată Valea Oltului știe că este un drum caracterizat de valori ridicate de trafic, viraje la doi pași de apele Oltului, depășiri periculoase și priveliști frumoase. Scoateți din toată această descriere omul și veți avea un peisaj suprarealist.

 

 

Adina Vălean, despre închiderea Văii Oltului: N-o văd bine. Lucrurile trebuie anunţate din timp

Comisarul European pe Transporturi, Adina Vălean, susţine că autorităţile ar fi trebuit să anunţe din timp faptul că drumul care străbate Valea Oltului – unul din cele mai tranzitate din România – va fi închis, informează News.ro.

 

Un olandez ”românizat”, despre potecile măgărușilor din Mărginimea Sibiului: ”Cumva ne dăm cu stângul în dreptul”

Daniel van Soest, un olandez stabilit în Suceava și care a achiziționat două case vechi în județul Sibiu, face apel la Romsilva și la Ministerul Transporturilor pentru a scoate din regimul silvic potecile folosite în trecut de ciobanii aflați în transhumanță sau care făceau legătura între stâne.

 

Canalizarea în Râu Sadului: multe discuții, mai puține documente. CNI spune că a primit doar solicitarea de a include investiția pe lista-sinteză a proiectelor

Aproape 700 de investiții în fose septice, microstații de epurare sau sisteme de alimentare cu apă și sisteme de canalizare așteaptă să primească bani prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI). Printre acestea nu se găsește și investiția necesară comunei Râu Sadului - înființarea canalizării - un subiect ce s-a răspândit recent în spațiul public din cauza poluării apei potabile.

 

Persecuțiile vrăjitoarelor din Transilvania - tema unui concert și a unei expoziții pregătite de doi artiști sibieni stabiliți în Germania în cadrul Întâlnirii internaționale a sașilor din august

Persecuțiile vrăjitoarelor din Transilvania este tema a două manifestări culturale ce vor avea loc în cadrul celor peste 80 de evenimente planificate pentru Întâlnirea internațională a Sașilor, ce va avea loc între 2 și 4 august 2024 la Sibiu. Acestea reprezintă o reflecție asupra trecutului, iar inițiatorii sunt doi artiști originari din Sibiu. 

Citește restul știrilor relevante din Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 452

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus