Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Repatrierea mortilor - subiect de documentar la Cinemateca Astra Film

Filmul „Antreprenorul de pompe funebre / The Undertaker” (regia Dragan Nikolic) este portretul unui sârb întors în țara natală, după ce în timpul celui de-al doilea Război Mondial a imigrat în Germania și Austria, cu ideea de a înființa o companie de pompe funebre care să se adreseze imigranților și care să faciliteze munca familiilor din toată Europa în recuperarea trupurilor celor dragi decedați în alte țări.

O firmă internațională de pompe funebre este o afacere profitabilă, dar dificilă, mai ales când este vorba de transporturi între țări ale Uniunii Europene și o țară non-UE, cum este Serbia. La fiecare călătorie, apar capcane administrative și vamale.

De-a lungul filmului îl însoțim pe personaj în drumurile sale între Europa de Est și de Vest. Activitatea lui principală este să aducă acasă cetățenii sârbi care au decedat peste hotare sau să repatrieze trupurile turiștilor străini care și-au găsit sfârșitul în Serbia. Mai e și latura emoțională. Cu fiecare transport, tânărul antreprenor intră, fără voia lui, în tragedia personală a fiecărei familii.

Proiecția documentarului „Antreprenorul de pompe funebre / The Undertaker” are loc miercuri, 25 martie 2015, de la ora 19:00 la sala Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11.

Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Informații și rezervări la tel: 0751.166.516

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 9 ani

de aici intelegem ca se pregateste de repatriere ... joseph !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus