Joi,
02.05.2024
Innorat
Acum
16°C

Descopera o lume magica, in aprilie, la Teatrul GONG

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu 15 reprezentații ce deschid cortina spre o lume magică cu prințese și cavaleri, vrăjitoare bune și rele, animale fantastice și multă muzică.

Două dintre cele mai așteptate spectacole din această lună vor fi „Die Kleine Hexe / Mica Vrăjitoare” (joi, 2 aprilie, de la ora 18:30) și „Cum a devenit Arthur rege” (duminică, 5 aprilie, ora 11:00), spectacolele fiind reluate după o pauză de mai bine de un an de zile pe scena de la Sibiu.

„Die Kleine Hexe / Mica Vrăjitoare” este un spectacol în limba germană, ce are la bază un text după Otfried Preussler. Mica Vrăjitoare se află în căsuţa sa vrăjită, încercând să aducă ploaia, însă vraja nu îi reuşeşte. În schimb, plouă cu şoareci şi lapte bătut, iar acest lucru se întâmplă din cauză că este extrem de furioasă, deoarece, deşi a împlinit 127 de ani, este prea tânără ca să danseze în noaptea Valpurgiei, împreună cu celelalte vrăjitoare, în jurul focului de pe muntele Blocksberg. Mica Vrăjitoare exersează cu sârguinţă vrăjile din cartea sa de vrăjitorii, străduindu-se să facă pe cât posibil vrăji bune, pentru a deveni cu adevărat o “vrăjitoare bună”. Cea mai mare bucurie a ei este să facă vrăji de dragul oamenilor. De aceea, ajută un grup de bătrâne împotriva pădurarului hain, ajută o fetiţă mută să îşi vândă florile de hârtie pentru a supravieţui sau dă viaţă omului de zăpadă. Oare va reuşi mica vrăjitoare să dovedească, la examen, că a devenit o vrăjitoare bună? Asta rămâne să vedeţi singuri. Producția Teatrului Gong din Sibiu poartă semnătura regizoarei Oana Leahu, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Claudia Stühler, Angela Páskuy, Daniela Dragomir, Jenö Major, Adrian Prohaska, Gabriela Mitrea și Horaţiu Dancu.

„Cum a devenit Arthur rege” prezintă, cu accente umoristice, perioada de dinaintea Mesei Rotunde şi iniţierea lui Arthur în tainele cunoaşterii. Războaie grele ameninţă stabilitatea Angliei. Nimeni nu se aştepta ca problema să fie rezolvată de micuţul Arthur, un adolescent pornit să-şi întâlnească destinul. În călătoria sa, viitorul rege legendă, călăuzit de atotcunoscătorul vrăjitor Merlin, cel care îi îndrumă paşii pe drumul cunoaşterii, trece prin tot felul de peripeţii. Scrierea şi citirea, tainele fizicii, geografiei şi biologiei, întâlnirea cu arţăgoasa vrăjitoare Madam Mim, înfruntarea tiranicului unchi tutore sir Hector şi, în final scoaterea sabiei din stâncă îi dau bătăi de cap micuţului Arthur. Dar cu înţelepciune şi cunoaştere, cele ce reprezintă adevărata putere, aşa cum va afla, dar şi cu ajutorul lui Merlin, micul scutier va deveni marele rege.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Horațiu Dancu, Raluca Pavel, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Barbara Crișan.

Accesul publicului la acest evenimente se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (luni – vineri 10:00 – 16:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus