Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Nu l-au simțit, nu-l amendează. Poliția îi răspunde sibianului care l-a reclamat pe președintele Iohannis că nu a purtat mască

Nu l-au simțit, nu-l amendează. Poliția îi răspunde sibianului care l-a reclamat pe președintele Iohannis că nu a purtat mască

Președintele Klaus Iohannis nu va fi amendat pentru că nu a purtat mască în timpul Congresului PNL organizat la Romexpo, în 25 septembrie, anunță Poliția Sectorului 1, Secția 2 Poliție, într-un răspuns transmis sibianului care l-a reclamat pe președinte.

Sibianul a depus inițial o plângere la Ministerul Afacerilor Interne, care a trimis-o mai departe la Poliția Sectorului 1. La mai mult de o lună după ce au primit reclamația, polițiștii susțin că nu îl pot amenda pe președinte pentru că agentul constatator nu l-a simțit pe președinte încălcând legea ”prin propriile simțuri”.

”Pentru punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, se arată în răspunsul primit de sibian.

În legătură cu faptul că președintele Iohannis nu a purtat mască nici în Sibiu, în 10 octombrie, atunci când a vizitat Biserica Evanghelică din Piața Huet, sibianul a fost îndrumat către polițiștii sibieni.

”De asemenea, vă informăm cu privire la faptul că pentru a putea intra în posesia unei informații cu privire la o eventuală sancționare a donului președinte la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, din data de 10.10.2021, vă îndrumăm să vă adresați Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Vă asigurăm în continuare de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea petițiilor ce intră în competența poliției”, se mai arată în răspunsul primit de sibian.

”În cazul doamnei Turcan, pe ale cui simțuri s-a bazat amenda?”

Sibianul este contrariat de decizia polițiștilor, mai ales că încă de la bun început și-a bazat reclamația pe precedentul Ralucăi Turcan, amendată pentru că nu purtat mască, la sfârșitul lunii martie.

”Imaginile cu cetățeanul Klaus Iohannis sunt la fel de publice, orice agent de poliție din cadrul secției respective putea constatat prin faptul că persoana respectivă săvârșea o contravenție. Cum explicați faptul că se face această diferențiere între cetățeni, unii putând încălca legea fără a fi sancționați, iar alții fiind sancționați pe loc, când sunt surprinși încălcând-o?”, se întreabă sibianul.

Citește și:

Președintele Iohannis, fără mască în Sibiu: S-a început un dosar de cercetare. Un sibian a depus plângere, iar după aproape o lună a fost chemat la audieri

Sindicatul polițiștilor, despre cazul ”Iohannis – fără mască în Sibiu”: ”Ni se pare cel puțin sfidătoare atitudinea cetățenilor Werner și Carmen”

„Nu avem o poziție” - reacția autorităților după ce președintele Iohannis s-a plimbat prin Sibiu fără mască

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

John Doe

Acum 8 luni

Cele mai proaste filme din istoria României, în regia unui robot care nu mai este bun nici de dus la fier vechi!
Raspunde

Mircea

Acum 8 luni

El este faraonul Romaniei! Este deasupra tuturor!!
Raspunde

Bambolero

Acum 8 luni

pozele nu sunt făcute cu camere omologate, "organul" n-a constatat în direct, pe ce bază să-i dea amendă. ca și când l-ar reclama pe crazy simeon că nu purta mască prin Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

EU

Acum 8 luni

Dacă tot are omul asta hobby-ul de a face reclamatii, de ce nu i-a reclamat și pe... Simion de exemplu, Simion care el însuși a fost la Sibiu, cu toată trupa acu 2-3 saptamani, și au adunat semnături de la naivi, și nu purta masca nici el nici trupa, de ce nu ii amendează nimeni??? Dar pentru ce aduna semnături i-a luat cineva la întrebări? Politia, presa, reclamagiii, cineva, oricine? Asadar : Simion zice ca aduna semnături ptr demiterea președintelui, așa-i? Ei bine, asta e imposibil, ptr ca un președinte nu se poate demite nici prin strângerea unui catralion de semnături! DACA SIMION SUSȚINE CA ADUNA SEMNĂTURI PTR DEMITEREA PREȘEDINTELUI, ASTA E ÎNȘELĂCIUNE FĂCUTĂ FATA DE FIECARE DINTRE CEI CARE ȘI-AU DAT Datele PERSONALE PLUS SEMNĂTURA !!!! FIINDCĂ NU SE POATE DEMITE PREȘEDINTELE PRIN ASA CEVA. Presa, "câinele de paza al democrației", asteptăm un articol prin care sa ne lămuriți ptr ce aduna Simion semnăturile, iar dacă le aduna ptr demiterea președintelui așteptăm să ne anunțați ca a fost reclamat sau ca politia s-a autosesizat și ca i-a fost deschis dosar ptr înșelăciune.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 8 luni

Legea e lege,nu e facuta pe principiul tau 'ba p-a mamei tale'... Unde scrie in articol de Simion ? Inteleg frica ta ca ramai fara obiectul municii daca zboara sasul dar uite un pont in sprijinul afirmatiei si principiilor tale....e unul care sta mereu in piata, nu poarta masca si nu e vaccinat! Si isi mai pune si pungi de plastic germane de gat ca sa para patetic!
Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

un mare taran "d-nul presedinte"...
Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

Nu e bună comparația.Țăranul muncește, are mâinile bătătorite de muncă spre deosebire de personajul în cauză.
Raspunde

Me

Acum 8 luni

O scuza mai penibila n-am auzit in viata mea.
Raspunde

2cents

Acum 8 luni

Legile sunt pentru prostime. Pentru cei ce respira aerul rarefiat al turnului de fildes (intai primaria acum presedentia), aceste legi sunt inexistente. La acea inaltime ubermensch-ul isi face propriile reguli, el nu poate trai dupa regulile muritorilor de rand si stie ca institutiile noastre corupte si pline de aserviti politic nu vor cuteza vreodata sa aplice acele legi pentru el.
Raspunde

Lucian

Acum 8 luni

Vce rușine din partea liderului țării și a poliției române! Pe logica răspunsului lor, sunt luate în considerare doar infracțiunile la care sunt ei de fata. Reclamațiile cu dovezi nu sunt infracțiuni pentru ei. Penibil, nedrept.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus