Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Astrid Fodor, despre pistele de pe Cibin: ”aspectul malurilor va fi cel pe care ni-l dorim cu toții: o zonă naturală frumoasă”

Astrid Fodor, despre pistele de pe Cibin: ”aspectul malurilor va fi cel pe care ni-l dorim cu toții: o zonă naturală frumoasă”

Primăria municipiului Sibiu informează, într-un comunicat de presă, despre stadiul lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului. Cele mai avansate porțiuni sunt cele dintre podul dintre strada Rusciorului și pârâul Rossbach și respectiv cea dintre podul Rusciorului și podul de pe str. Gladiolelor, aproape 800 m lungime. 

Conform informațiilor transmise de primărie, pe mare parte din traseul pistelor pentru biciclete de pe maluri s-a finalizat structura de rezistență a pistei și stabilizarea taluzului malului. „Un proiect mult așteptat de sibienii care folosesc bicicleta avansează și prinde contur. La final, aspectul malurilor va fi cel pe care ni-l dorim cu toții: o zonă naturală frumoasă, pusă în valoare prin această investiție care încurajează mobilitatea verde. În paralel pregătim procedura de achiziție pentru realizarea documentațiilor în vederea amenajării tronsoanelor din amonte și aval pentru ca astfel pista să aibă continuitate pe întreg malul Cibinului, pe teritoriul Municipiului Sibiu” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stadiul lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului, în luna august

Cele mai avansate porțiuni sunt cele dintre podul dintre strada Rusciorului și pârâul Rossbach și respectiv cea dintre podul Rusciorului și podul de pe str. Gladiolelor. Aici fundația pistei este finalizată, iluminatul este instalat, bordurile sunt așezate pe poziții și urmează să se creeze structura de suprafață a pistei.

Și pe tronsonul dintre str. Maramureșului și podul de pe șoseaua Alba Iulia lucrările se apropie de finalizare, urmând să fie montate bordurile și să se creeze structura pistei. Precizăm că finalizarea porțiunii de pistă dintre str. Maramureșului și podul Neculce va depinde de evoluția lucrărilor de modernizare a podului de pe șoseaua Alba Iulia.

Ce își propune proiectul finanțat prin fonduri europene:

- 3,6 km de pistă pentru biciclete, cu rampe auto rulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Întregul traseu va avea un sistem de iluminat public ecologic, cu LED, alcătuit din peste 160 de stâlpi. Corpurile de iluminat vor fi conectate la un sistem de telegestiune (comandă de la distanță), vor fi dotate cu senzor de prezență pentru economisirea electricității. Un număr de 11 stâlpi vor fi dotați cu echipamente care vor asigura accesul gratuit la internet, prin WiFi.

- 2 pasarele ciclo-pietonale, ambele cu acces în strada Viitorului, una amplasată la intersecția străzilor Viitorului – Mureșului – Crișului și una amplasată la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin; structurile metalice pentru crearea celor două pasarele ciclo-pietonale sunt în producție.

- 5 puncte de belvedere și 3 zone de relaxare amplasate în zona străzilor Malului, Cibinului, Viitorului, în care se vor instala 65 de bănci, dintre care câteva vor fi dotate cu elemente smart (alimentarea acestora se va face prin panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless).

- O zonă naturală revigorată prin plantarea 330 de arbori (sălcii și mesteceni) și peste 7.000 mp însămânțați cu gazon. Plantările sunt programate să se efectueze în această toamnă, în funcție de evoluția lucrărilor.

Citește și: Au fost turnate primele betoane pe malul Cibinului. Proiectul, dat exemplu negativ la nivel național | Foto și video

A început tăierea unor sălcii de pe malul Cibinului. Primăria anunța că alte 300 vor fi plantate

VIDEO Continuă tăierea sălciilor de pe malul Cibinului: ”Multe sunt putrede pe interior”

Șapte milioane de euro: Con-A câștigă execuția pistei de biciclete pe malurile Cibinului

Sursă foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Relucu von Kaltabossen

Acum 1 an

Defrișarea salciilor de pe malurile Cibinului, îngustarea semnificativă a albiei râului și betonarea masivă sunt binevenite! Rata de supraviețuire a copacilor plantați de primărie este de 15% și este extraordinar! Să fim serioși! Avem nevoie de un oraș SMART și nu unul plin de mizeria creată de arbori semeți, avem nevoie de sănătatea razelor solare care să încingă betonul la 60 de grade și să ne bucurăm cu toții de cel mai golaș oraș, la concurență cu orașele învecinate cu Sahara. Abia așteptăm lucrările din Parcul Subarini, unde dorim parcări, dale, asfalt, betoane. Cine dorește verdeață, să meargă la cimitir! Doamna Cora Fodor, Bokor, Kokor și moștenirea domnului președinte sunt făuritorii Sibiului modern: încins, gri, sterp, plin dar extrem de sărac. A, și foarte SMART. Smart la nivelul inteligenței, IQ-ului și profesionalismului conducerii primăriei Sibiu! Mulțumim FGDR, PNL și a icoanelor locale!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

mai lasă-ne pesedache cu propaganda voastră. te plimbai tu pe malul plin de buruieni, printre sălciile putrezite? iar rata de 15% de unde-o ai? ai numărat tu cu tov trifu copacii uscați? pe strada mea, reabilitată acum 4 ani, s-au prins toți. zi și mie unde-s ăia 85% uscați, că vreau să le fac poză. ai curaj să răspunzi, ipocritule?
Raspunde

Fraticiu Corina

Acum 1 an

Mare dreptate ave-ti! E plin an Sibiu de pesedisti in ultimii 20 de ani mai mult din oltenia si zone sarace vai de ei. Noi care suntem sibieni votam primar sas ca avem incredere an el ca an Dzeu. Care ridica vocea la primar trebuie dat afara din oras nu se mai poate cu ei ca strica toata treaba. Sibiu alege frgd si uite ca e ca la Munhen!
Raspunde

@Corina

Acum 1 an

Tu înva-ță s-ă scri pe română
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 an

Mobilitate verde, adica o sa vopseasca pista in culoarea mentionata, dupa ce au defrisat pe cat posibil vegetatia din zona?
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

Bine punctat cu vopseaua verde ! O sa fie precis folosita o vopsea speciala , cu pretul de peste 500 € litrul ! Prietenii stiu de ce ! ;)
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

ne pregătim de o incalzire globala si mai accentuata. astfel turnam betoane care racoresc...si tăiem copacii de zeci de ani care de fapt..nu umbresc..o vor face cei de doar cativa ani la replantare. Asta e gandirea primariei smart
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Să vezi cât plătești gazul la iarnă, cu încălzirea ta globală
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

vom fi primul oraș cu pistă modernă dea-lungul râului. un proiect chiar smart.
Raspunde

Rob

Acum 1 an

Vei rămânem probabil țu și tușa Fodor. Dacă nu te găsește careva și fugărește din dragul tău Sibiu smart care momentan contrastează puțin cu creierul tău spălat politic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cristian

Acum 1 an

Foarte bine ca se face, nu va mai vaitati atata cu salciile voastre, vor ramane destule salcii. E cea mai faina idee sa amenajeze acele maluri. Ganditi va ca oamenii ce locuiesc acolo in zona nu au unde sa mearga asa usor la plimbare. In plus se conecteaza toate pistele din Sibiu si ai acces spre Gusterland. Bravo PMS
Raspunde

Calu Werde Iobagis

Acum 1 an

Viziunea gri-ciment a orașului a început-o președintele "tuturor românilor"(afară de romani), iar Fodorița-Bokorița continuă planul foarte SMART de eliminare a farmecului unui oraș în curând manelizat-șaormerizat, cu nimic mai bun decât un bazar (înghesuit e deja) de turism ieftin. Trăiască "modernizarea" Sighiului!
Raspunde

Chichicean

Acum 1 an

Pe cine ati întrebat dumneavoastra doamna primar de afirmati ca " aspectul malurilor vor fi cum ni-l dorim cu totii"?
Raspunde

Ada

Acum 1 an

Nu se putea sa se amenajeze trotuarele de pe marginea râului, care oricum nu erau folosite și era spatiu destul sa se facă pista? Mai bine toarnă beton pe lângă râu și taie sălcile. Voi ăștia care lăudați pnl-ul ziceți că se plantează noi copaci, așa și? Câți ani le ia sa dea oxigenul și umbra unor copaci de peste 30 de ani? Mai gândiți și voi puțin. Știm că e încălzire globală dar tăiem tot ce se poate ca sa facem loc "unui gazon inexistent" (pardon, greșesc, e gazon in fata sediului PNL) și să facem loc betoanelor. Am vorbit cu cei de la mediu și de la Garda de mediu și au zis că primăria a tăiat mai mult decât ce era pe proiect, că așa vor mușchii lor, e stat în stat și nu pot fi opriti. Sincer nu credeam că voi spune asta, dar poate că voi vota cu PSD de acum încolo pentru Sibiu. Decat Fodor și ciuma galbena mai bine votez un partid no name sau PSD. Oricum cred că ultimele alegeri au fost măsluite. Toată lumea este nemulțumită de Fodor și de proiectele acestea gândite cu dosul. Nici nu vreau să mă gândesc ce mizerie de proiect vor să facă în Parcul Sub Arin. Este groaznic ce se întâmplă în Sibiu. Este incredibil că după atâtea reclamații la primărie și cereri trimise la Mediu, Primăria Sibiu nu poate fi oprită. S-au făcut zeci de reclamații. Acești domni de la Primărie nu ne reprezintă.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Disprețul celor de la primărie afișat evident prin tăierea a tot ce încă mai există, este evident. Li se rupe. Ar fi in interesul tuturor ca acești indivizi sa plece la următoarele alegeri. Ieri mă plimbam pe Calea Dumbrăvii. Au distrus tot, de la locurile de parcare la zonele verzi. Mă întreb, daca vrei sa mergi până la cimitir, unde mai parchezi? Înăuntru e plin, in afara nu mai exista niciun loc de parcare. In general persoanele care frecventează aceste locuri nu sunt tocmai tinere, sa poată lua o bicicletă (care oricum nu e dosponibila- statia nu merge-nu are internet). O gluma a ajuns Sibiu . Cică Smart.
Raspunde

VICTOR

Acum 1 an

Care este perioada de garantie a acestei lucrari ? Am pus acceasta intrebare pentru ca intre cursului de apa al Cibinului si pista de biciclete ,malul de pamant a ramas ingust -1.5mm-.Exista riscul ca aceasta portiune de pamant sa fie dislocata in timp .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus